Panasonic: a DMP-BD10 Blu-ray Disc lejátszó októbertől már kapható

1. Oldal

A Panasonic saját első Blu-ray Disc lejátszóját már októbertől árulni kívánja Németországban. Legalábbis ez hangzott el a berlini IFA-n, bár az ezzel egyidejűleg kiadott sajtóanyagban még november szerepel. Az ára 1.499 EUR lesz.
A Panasonic DMP-BD10 a BD-Video mellett lejátssza a DVD-Video, DVD-Audio, CD-Audio lemezeket, tartalmuktól függően a DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD-R (DL), DVD+R/RW, DVD+R (DL), CD-R/RW írt lemezeke, és az MP3, JPEG állományokat is.

DMP-BD10_500px.jpg
A DMP-BD10 gyártó szándékai szerint kiváló kép- és hangminőségét rendkívül igényes technológiai megoldások biztosítják.

A nagyfelbontású kép tökéletes minőségű előállítását szolgálja a P4HD képpont szintű, nagypontosságú progresszív képfeldolgozás, mely olyan progresszív frissítésű képet produkál, amit egyenletes mozgás és fogazottságtól mentes átlós élek jellemeznek.

A P4HD összetevői a precíz képpont-generálás, a 16 szintű mozgásérzékelés és képpont alapú mozgás-átalakítás, az átlós élek külön feldolgozása, 3:2/2:2 képlebontásnak megfelelő progresszív feldolgozás, az akár 1080p videojel formátumra történő váltott-sorosról progresszív képfrissítésre konvertálás, és az alacsonyabb felbontású videoforrások szintén akár 1080p-re skálázása.

A DMP-BD10-be egy, az Analog Devices-tól származó 297MHz/14bit-es-es, Video D/A konvertert építenek, amely négyszeres mintavételt biztosít az 1080i/720p analóg videojel kimenethez. A NSV (Noise Shaping Video – videó zajformálás) a zajkomponenseket egy nem használatos sávtartományba helyezi át, csökkentve a kép zaját.

A Panasonic első Blu-ray lejátszójának mind a nyolc (7.1) analóg audió kimeneti csatornájában igen korszerű, 192kHz/24bit-es D/A konvertert alkalmaznak a minél jobb minőségű analóg hangvisszaadás érdekében. A váltóáramú tápegység zajának elkülönítése, az audiorendszerhez való eljutásának elkerülése érdekében virtuális akkumulátoros működésű a készülék.

A DMP-BD10 használatát és kezelését megkönnyítendő kompatibilis a gyártó által alkalmazott HDAVI vezérléssel. Ez azt jelenti, hogy ugyancsak kompatibilis TV vagy AV készülékekkel egyetlen HDMI kábellel összekötve, egy távirányító egyetlen gombnyomására az összes berendezés bekapcsolódik és kiválasztásra kerül a kívánt video- és audiojel bemenet a műsor lejátszására.

A fentieken kívül a lejátszón találunk SCART (RGB kimenettel) csatlakozót, komponens (Y, Pb, Pr), S-Video és komponens videokimeneteket, egy kétcsatornás analóg, és egy-egy digitális optikai és koaxiális audiokimenetet is. Hálózati (Ethernet) csatlakozóról nem tudni.

Kapcsolódó linkek:

A Blu-ray Disc, HD-DVD formátumháború első hat hete
Hibás a Samsung Blu-ray Disc lejátszó?
Panasonic: kapható lesz a 262 centis képátlójú plazma TV
A Panasonic és a Philips is hivatalosan bejelentette Blu-ray Disc lejátszóit
Samsung: már az üzletekben az első Blu-ray Disc lejátszó
A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával
Panasonic: új VIERA plazma TV-k megújult technológiákkal
Panasonic: új VIERA LCD TV-k két HDMI csatlakozóval
Panasonic: 2006-os DIGA DVD felvevők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .