Samsung: már az üzletekben az első Blu-ray Disc lejátszó

1. Oldal

A Samsung hivatalosan bejelentette, hogy az első, az Egyesült Államok piacára szánt Blu-ray Disc lejátszókat, a BD-P1000-et kiszállították a kiskereskedőknek, s azok június 25-től kaphatóak.
A Samsung BD-P1000 Blu-ray Disc lejátszót már sokan nagyon várják, s egyes hírek szerint néhány üzletből a jelzett dátum előtt már el is adtak készülékeket.

A hivatalos sajtóközlemény kitér a Blu-ray Disc előnyeire, és arra hogy milyen filmstúdiók jelentetnek meg műsoros lemezeket ebben a formátumban még e hónapban. A Samsung kiemeli elkötelezettségét, hogy a vásárlónak a leginnovatívabb és legkiválóbb házi-mozi élményt nyújtsa.

BD-P1000.jpg
A BD-P1000 a lehető legnagyobb, 1080p felbontásban játssza le a Blu-ray műsoros lemezeket HDMI kimenetén keresztül azon filmek esetén, melyek digitális mesterformátumát 1920x1080p-ben készítik el. A BD-P1000 ugyanakkor az említett digitális kimenetén a hagyományos DVD-ket is felkonvertálja 1080p-be, és nemcsak ezzel a médiaformátummal, de a CD-vel is kompatibilis, és lejátssza a DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW lemezformátumokat is.

A lejátszó tartalmaz egy 10-a-2-be memóriakártya interfészt is, mely az összes fontosabb ilyen tárolót – mások mellett a Compact Flash-t, SD-t, XD Picture Card-ot, Memory Stick-et – támogatja. Ezekről a memóriakártyákról a készülék a 2 Megapixel és nagyobb natív nagyfelbontású állóképeket képes teljes egészében megjeleníteni egy nagyfelbontású képernyőn beépített diavetítés funkcióval.

A csatlakoztatás HDMI, komponens, S-Video és kompozit videokimenetet kínál, valamint 5.1 plusz sztereó analóg, és a HDMI mellett koaxiális és optikai digitális kimeneteken is megjelenik az audiojel. A támogatott audioformátumok: Dolby Digital és Dolby Digital Plus, DTS, MP3 valamint 192KHz-es LPCM. A BD-P1000 tehát június 25-től kapható az üzletekben, 999.99 dollárért.

A Sony is bejelentette, hogy a lejátszó üzletekbe kerülésével a Blu-ray műsoros lemezek első hullámát június 20-án jelenteti meg, melyeket további kiadványok követnek június 27-én, majd júliusban és augusztusban is.

Kapcsolódó linkek:

A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával
Sony: a PlayStation 3 november 17-től lesz kapható
Sony: az első műsoros Blu-ray lemezek csak júniusban
Toshiba: sikeres HD-DVD start az Egyesült Államokban
Később kerül piacra az első Blu-ray Disc lejátszó
Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója
Késik még egy kicsit a HD-DVD piaci megjelenése
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Sokasodó támogatók a HD-DVD mellett
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3
Mégis van ideiglenes megegyezés az AACS-ről
Tovább késik a Blu-ray Disc és a HD-DVD
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XII.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .