A Samsung idén inkább mégsem kínál LG Display paneles OLED TV-t

A Samsung állítólag lemond arról, hogy LG Display OLED panelekkel olcsóbb TV-ket dobjon piacra 2022-ben, de ez 2023-ban még megtörténhet.


Már több mint egy éve, hogy koreai sajtóforrások a Samsung Electronics és az LG Display OLED TV panelek szállításáról zajló állítólagos tárgyalásairól beszámoltak. Tavaly év végén aztán újra felmerült a téma, majd idén március végén, már arról szóltak hírek, hogy a Samsung várhatóan a második negyedévtől kap az LG Display WOLED TV panelekből, melyeket saját TV-iben használ majd.

Samsung OLED TV

Most viszont a The Elec riportja valószínűtlennek tartja, hogy a Samsung 2022-ben LG Display WOLED paneles TV-ket dobna piacra. A cikk forrásai szerint: „A TV-k iránti kereslet csökkent a Covid-19 járvány csúcsához képest, miközben a folyadékkristályos display (LCD) panelek (kereslete és árai), amelyek korábban megugrottak, ismét csökkennek, ami azt jelenti, hogy a Samsung a korábbiakkal szemben nem siet a WOLED TV-k piacra dobásával”.

A cikk állítása szerint a két fél között az OLED panelek vásárlásáról zajló tárgyalásokon a Samsung felkérte az LG Display-t, hogy közösen fejlesszen WOLED technológiákat, de utóbbi erre nem mutatott készséget.

A riport szerint azonban a tárgyalások folytatódnak, és 2023-ban már piacra kerülhetnek Samsung WOLED TV-k.

Márciusban a Samsung Electronics  hivatalosan is bejelentette S95B OLED TV-it, amelyek a Samsung Display QD Display, azaz QD-OLED technológiájú képernyőire épülnek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .