A Sharp OLED TV panelek gyártását tervezi

1. Oldal

A Sharp Corp. nagyméretű OLED képernyőpanel fejlesztését tervezi, amit a cég Japán városokban lévő üzemeiben gyártanak majd.


A Japan Times és a Japan News is beszámol arról, hogy a „Sharp Corp. nagyméretű szerves elektrolumineszcens képernyőpanelek – vagyis egy vékony, hajlékony fénykibocsátó technológia – fejlesztését tervezi TV készülékekhez”.

Sharp_OLED.jpg
A ma már a Foxconn 66%-os többségi tulajdonában lévő és a TV világpiacra visszatérni készülő Sharp Corp. mintegy 54,7 milliárd jent (kb. Ft) tervez beruházni OLED gyártósorok felépítésére az Osaka prefektúra Sakai városában és a Mie prefektúra Taki városában lévő telephelyein.

A Sharp Sakai városában működő LCD képernyőgyára a világ legfejlettebb 10. generációs ilyen üzeme, ami 2009-es alapítása óta az elmúlt években akár 2,5 méternél is nagyobb képméretű LCD panelek előállítására is képes. A cég már több mint egy évtizede élen járt az új képernyőtechnológia terén, de pénzügyi nehézségei miatt kénytelen volt átértékelni korábbi terveit.

Az új gyártósorok várhatóan jövő április-június hónapokban kezdenek működni, és a Sharp azt tervezi, hogy azokon kis és közepes méretű OLED paneleket gyárt majd okostelefonokhoz, táblagépekhez és laptopokhoz. A TV-khez való nagyméretű képernyők fejlesztése a sakai-i üzemben zajlik, de nem világos, hogy ezek mikorra készülhetnek el. Korábbi híresztelések szerint, a Sharp 2021-et célozta meg az OLED TV panelek gyártásának elkezdésére.

Hogy a Sharp terveit siker koronázza-e, az persze szintén kérdéses. Az OLED TV panelek tömeggyártását egyelőre csak az LG Display tudta megoldani, és olyan nagy márkáknak sem sikerült ez, mint a Samsung, a Panasonic és a Sony, mely utóbbi kettő együtt próbálkoztak.

OLED képernyők gyártását tervezi a kínai BOE és a Japan Display is, de egyelőre nem tudni hol tartanak.

Kapcsolódó linkek:

A Sharp perrel szerezné vissza márkanevét a Hisense-től
Inkább kisebb, de OLED, mint nagyobb LCD TV-t vennénk
Az első kínai OLED TV panel az új Skyworth TV-kbe kerül
A Sharp visszaszerzi márkanevét az európai és amerikai TV üzlethez
A Sharp újra megjelenik, mint TV márka Európában
A Foxconn felvásárolta a Sharpot
A Japan Display is OLED kijelző gyártásba kezd 2018-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .