LG: kész a 195 centis transzparens hajlékony OLED képernyő

1. Oldal

Egy lépéssel közelebb kerültünk egy a feltekerhető vetítővásznakhoz hasonló képmegjelenítőhöz az LG Display által előállított világelső 195 centis (77 inch) OLED képernyővel, ami átlátszó is egyben.


Már kapható az LG W7 falra simuló OLED TV, aminek hajlékonyságát azonban korlátozni kellett a panel meghajtására szolgáló kevésbé rugalmas áramkörök megbízható működése miatt. Az iparág azonban továbbra is dolgozik az igazi feltekerhető képernyőn.

LG_195cm_hajlekony_OLED.jpg
Az OLED TV-k paneleit is gyártó LG Display elkészült és megjelent egy a maga nemében egyedülálló transzparens, 195 centis (77 inch) OLED képernyővel, ami 80 mm sugárig gördíthető, anélkül hogy annak működését ez befolyásolná. A rendkívül hajlékony képernyő görbült felületeket boríthat be, ahogy az a fenti képeken látható. A t már most kereskedelmi használatra szánják.

A képernyő felbontása 3.840 x 2.160 pixel és 40%-ban átlátszó. A fejlesztést egy „Future Flagship Program” elnevezésű beruházási program részeként végezték el, amit társfinanszírozókén a dél-koreai kormány 55 és 110 millió USA dollár (kb. 15 és 30 milliárd Ft) közötti összeggel támogat. A program 2012-es bejelentésekor, a megjelölt cél egy 152 centis (60 inch) vagy nagyobb átlátszó és hajlékony OLED képernyő kidolgozása volt.

2012-ben az LG Display a helyi versenytárs Samsung elől nyerte el a támogatást, és számos alvállalkozót is bevont a fejlesztésbe. A dél-koreai kormány reméli, hogy az OLED technológia révén 840.000 új munkahely hozható létre, és éves exportértékben, 56 milliárd dollár értékben.

Az LG Display ezenkívül megerősítette, jó úton halad, hogy 2018 első felében megnyissa új, nagykapacitású P10 OLED gyárát.

Kapcsolódó linkek:

LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .