A Sharp tajvani partnerrel erősíti LCD piaci versenyképességét

1. Oldal

A Sharp Corp. és a Hon Hai Precision Industry Co. megállapodása alapján a két cég folyadékkristályos képernyőkkel látja el egymást és LCD alkatrészek közös beszerzésével versenyeznek majd koreai riválisaikkal szemben.
Sharp_Hon Hai.jpgJapán lapértesülések szerint a Sharp és a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártójának számító Hon Hai – amelynek leányvállalata a Foxconn állítja elő például az iPhone, iPad és a PlayStation 3 készülékeket – megállapodtak egy közös vállalat létrehozatalában. Ez a működését várhatóan az év végéig megkezdő 50-50 százalékos tulajdoni hányadú cég, LCD panelek gyártásához szükséges alkatrészek, többek között üveghordozók és színszűrők közös beszerzésére szakosodna. A partnerség minden bizonnyal javítja majd a cégek vásárlási alkupozícióját az alkatrész beszállítókkal folytatott tárgyalásaik során, és ez fokozza a versenyképességüket.

A legnagyobb tajvani síkképernyő gyártó Chimei Innolux Corp. vállalatban is jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező Hon Hai és a Sharp célja, hogy együttműködésüket felhasználva csökkentsék termelési költségeiket és fejlesszék technológiáikat versenyben a rivális dél-koreai LCD panelgyártókkal.

A DisplaySearch piackutató adatai azt mutatják, hogy a Sharp és a Chimei Innolux együttes részesedése a nagyméretű síkképernyők világpiacán 24,5 százalék, amivel szorosan követik a világelső Samsung Electronics-ot.

A megállapodás szerint a Sharp 152 centinél (60 inch) nagyobb méretű paneleket fog szállítani a Chimei Innolux számára, amely 50 és 102 centi (20-40 inch) közötti képernyőkkel látja majd el japán partnerét.

Az üzlet megkötése előtt a Sharp már megkezdte a technológiák átadását a Chimei Innolux-nak, hogy az energiatakarékos paneleket gyárthasson, és hogy biztosítsa a tajvani szállító paneljeinek minősége megegyezzen a Sharp-éval.

Kapcsolódó linkek:

Sharp AQUOS LE630/LE632E: sokat tudó LED LCD TV-k
Sharp AQUOS LE430E: ügyes kis DVB-C/T vevős LCD TV-k
Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria
Felfüggeszti termelését a Sharp két legnagyobb LCD gyára
A Sharp is tajvani partnerrel gyártat kisebb LCD paneleket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .