Bővülhet a hazai DVB-T műsorszolgáltatás csatornakínálata

1. Oldal

A vonatkozó hatósági szerződés módosításával az Antenna Hungária a digitális mobil televíziózás (DVB-H) céljára kijelölt, de kihasználatlan „B” jelű multiplexet a jövőben DVB-T műsorsugárzásra alkalmazhatja.
nmhh_AH.jpg
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária Csoport (AH) aláírta a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó, 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződések módosítását.

A módosítás célja, hogy elősegítse a digitális átállás végrehajtását, javítsa a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkítse a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami a magasabb színvonalú szolgáltatás lehetőségét biztosítja az ügyfeleknek.

Az AH a DVB-T hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban a korábbi szerződésben foglaltakon túl további fejlesztéseket vállalt. A MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége már most meghaladja a 95%-ot.

A digitális átállás végső dátuma azonban még mindig bizonytalan, márpedig az AH csak az analóg lekapcsolás után kezdheti el a digitális földi sugárzást két további multiplexen újabb ingyenes illetve előfizetéses műsorcsatornákkal bővíthetve kínálatát.

A megállapodás azonban most mégis megteremti az AH számára DVB-T szolgáltatása továbbfejlesztésének alapját, mégpedig azáltal, hogy a teljes érdektelenség övezte digitális mobil televíziózásra (DVB-H) kijelölt „B” jelű multiplexet a cég ezentúl felhasználhatja DVB-T célra. Ezzel az AH akár további 12 műsorcsatornával bővítheti a MinDig TV illetve a MinDig TV Extra szolgáltatást. A cég az elmúlt hetekben az analóg televíziós műsorsugárzó frekvenciák módosításával már tulajdonképpen a „B” jelű multiplex működési feltételeit teremtette meg.

A két fél megállapodott továbbá arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása kapcsán annak érdekében, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: a legdinamikusabban bővülő szolgáltatás
MinDig TV: Nógrádban is javult a lefedettség
MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás
MinDig TV: teljesítményemelés a budapesti sugárzásban
Digitális átállás csak 2015-ben?
MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .