A Texas Instruments visszavonja DLP hirdetései bizonyos állításait

1. Oldal

Az Epson panaszára és egy hirdetési önszabályzó szervezet eljárása nyomán a Texas Instruments a továbbiakban nem hirdeti, hogy a DLP vetítők „teljese zártak” illetve „teljesen porvédettek”.
DLP_150px.jpg
A meglehetősen hosszúnevű szervezet, a National Advertising Division of the Council of Better Business Bureaus (NAD) megállapította, hogy a Texas Instruments (TI) megtette a szükséges és megfelelő lépéseket, hogy felhagyjon bizonyos a DLP vetítők optikai rendszerével kapcsolatos állítások hirdetésével. A NAD szerint ugyanis a bizonyítékok nem támasztják alá ezeket az állításokat.

A panaszt benyújtó Epson a TI, vagyis a hirdető azon állításait kifogásolta, miszerint a DLP vetítők „teljesen zárt” vagy „teljesen szigetelt” optikai rendszerrel rendelkeznek, amely a lámpától a lencséig egy védőcsőbe van zárva. Azt az üzenetet is kifogásolták, hogy az állítólagosan ilyen rendszerű DLP vetítők áthatolhatatlanok a por számára, amely tulajdonosaik számára bizonyos előnyöket nyújt a teljesítményt és költségeket tekintve a 3LCD vetítőkkel szemben. A kifogást benyújtó megjegyezte, hogy ezek az állítások nemcsak a TI hirdetéseiben jelennek meg, de azokat átveszik, és széles körben terjesztik a technológiát használó vetítőgyártók is.

A NAD kérésére a hirdető kijelentette, hogy leállította és beszünteti azon anyagok terjesztését, amelyek azon állításokra vonatkoznak illetve vizuálisan azt ábrázolják, hogy a DLP vetítők „teljesen zártak” vagy „teljesen szigeteltek” és „teljesen porvédettek”. Továbbiakban a hirdető azt is kijelentette, hogy nem használja azon állításokat sem, hogy a DLP vetítők zárt vagy szigetelt optikával rendelkeznek.

A hirdető a változtatások érdekében áttekinti a DLP-ről szóló prospektusait, online hirdetéseit, és ez az áttekintés hamarosan lezárul. Azt is kijelentette, hogy végleg leveszii weboldaláról azokat az animációkat, amelyek azt mutatják, miként hat a por az LCD és DLP vetítőkre.

Különben a hirdető csak az eljáró szervezetek felhívására reagált, és vitatta azt, arra hivatkozva, hogy az Epson által kifogásolt állítások tulajdonképpen azonosak a 2008-ban kifogásoltakkal. A hirdető megjegyezte, hogy a NAD ezeket a korábbi állításokat megalapozottnak tekintette. Különösen azt emelte ki a hirdető, hogy a NAD azt állapította meg, hogy az akkori állítások „megfelelőek” és „megalapozottak” voltak, mert a DLP vetítők szűrőmentesek.

A NAD döntésében megjegyezte, hogy 2008-as és 2009-es vizsgálatának köre különböző volt, és a NAD 2008-as eljárásában nem nyilvánított véleményt a „teljesen zárt” vagy „teljesen szigetelt” állítások igazságát és pontosságát tekintve.

A NAD szerint a rögzített bizonyítékok nem támogatják ezeket az állításokat, és ezért jutott arra a következtetésre, hogy szükséges és megfelelő lépés volt a hirdető részéről, hogy önként felhagyott ezen állítások hirdetésével. A továbbiakban a NAD azt ajánlja, hogy a hirdető tegyen meg minden lépést, hogy a DLP vetítőtechnológiát reklámozó harmadik felek is távolítsák el ezeket az állításokat hirdetéseikből.

A Texas Instruments közleményében megerősítette a NAD felé tett elkötelezettségét, az említett állítások beszüntetése vonatkozásában. A cég azt is kijelentette, hogy komolyan veszi ügyféltájékoztatási felelősségét, legyen szó közvetlen vagy a nevében eljáró marketin képviselők tevékenységéről, és informálja a harmadik feleket, hogy befejezi a fenti állítások hirdetését. Kommunikációja részeként a cég világossá teszi a harmadik felek számára, hogy amennyiben azok úgy döntenek, hogy a továbbiakban is ilyen állításokat tesznek, akkor azok megalapozottságát maguknak kell igazolniuk.

Kapcsolódó linkek:

DLP: az első lámpa-mentes házi-mozi vetítőket 2008 végére ígérik
DLP: jön a DarkChip 4 DLP chipkészlet és kész a 3-D HDTV technológia
A DLP SmoothPicture technológiáról
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .