Philips: új 2015-ös 8000-es 4K Ultra HD TV-k az IFA-n

1. Oldal

A Philips új Ultra HD felbontású és Android TV-t futtató készülékei közül a 8601-es modellek síkképernyője mellől lecsatolható a két hangrúd, íveltek a 8700-as modellek, a 8901-es hátlapjában 9 pikoprojektor vetíti az új AmbiLux hangulatvilágítást.
A Philips (TP Vision) korábban már beharangozott 2015-ös HDTV és 4K Ultra HD TV kínálatának modelljei többhónapos késéssel csak mostanság kerülnek az üzletekbe. Az IFA 2015 kiállításon pedig végre bemutatták az új felsőkategóriás készülékeket is.

Philips_PUS8600_2015.jpg
Az új 8601-es (lásd a fenti képen) síkképernyős, a 8700-as (lásd a lenti képen) ívelt képernyőjű 4K Ultra HD felbontású modellekben mint a legtöbb új Philips TV-ben a Google Android TV operációsrendszer biztosít hozzáférést TV-csatornákhoz, alkalmazásokhoz, zenékhez és játékokhoz. A TV-k tárhelye csak 16 GB, de egy USB tároló csatlakoztatásával plusz 128 GB-al bővíthető. 4K tartalmat a Netflix biztosít HEVC dekódolással illetve a YouTube VP9 dekódolással. A TV-kbe beépített a „Google Cast” protokoll, amit Chromecast is használ.

Philips_PUS8700_2015.jpg
A készülékek kávája vékony, oldalról nézve karcsúak és polírozott acél állványuk elegáns. Mindegyik rendelkezik a Philips védjegyének számító „Ambilight” fényfestő hangulatvilágítással (4-oldalas a 8601-es, és 3-oldalas a 8700-es modelleké), ami a gyártó vele kompatibilis „Hue” lámpáit is vezérli.

A 8601-es modellek „BrightPro” rendszere a szokványos TV-knél kétszer fényesebb képet produkál – bár egyelőre nincs szó HDR-ről -, a márka legújabb „Perfect Pixel Ultra HD” képfeldolgozó technológiája optimalizálja a képminőséget és „Ultra Resolution” eljárás skálázza fel a nem natív 4K tartalmakat.

Philips_PUS8600_PUS8700_hangsugarzok.jpg
Figyelemreméltó újdonság, hogy a 8601-es készülékek „DTS Premium” processzált hangját megszólaltató 2 db hátlapba épített mélynyomó mellett a képernyő két oldalán lévő 2×8 db mikro-hangszórót tartalmazó, csupán 17 mm széles „hangrudak” levehetőek és vezeték-nélkül hajthatóak. Ha valaki akarja, akkor nem a TV oldalán, hanem egy külön megvásárolható padlóállványon is elhelyezheti azokat.

HTMLON
HTMLOFF

HTMLON
HTMLOFF

Philips_PUS8901.jpg
A műszakilag nagyjából a 8700-as szériával azonos, de síkképernyős új 8901-es modell újdonsága az „AmbiLux” elnevezésű hangulatfényt festő rendszer, ami a több mint 10 éve fejlesztett „Ambilight” új szintjét képviseli.

Philips_Ambilux.jpg
A TV hátlapjába a szokványos LED-ek helyett 9 pikoprojektort építenek, amelyek nagyjából egy félkörívben vetítenek a készülék mögötti falra. A Philips szerint az apró projektorok sokkal nagyobb felületre képesek kiterjeszteni az „Ambilight” fényglóriát, ami nagy hatással van látványélményre és még magával ragadóbb. Az „AmbiLux” különböző, az extrémtől a finomig terjedő profilok kiválasztásával állítható. Ha valaki akarja, akkor az „AmbiLux” is együtt tud működni a Philips WLAN kapcsolattn át vezérelhető „Hue” lámpáival.

HTMLON
HTMLOFF
A Philips új 8000-es modelljei az utolsó negyedévben lesznek kaphatóak Európában, de áraik még nem ismertek.

Philips_8000_UHDTV_tablazat_2015.jpg
Kapcsolódó linkek:

Philips: az új 2015-ös HDTV-k
Philips: 2015-ös 4K Ultra HD TV-k Android TV platformmal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .