Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel

1. Oldal

Négy szériában összesen 12 új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-t visz még tavasszal piacra a Sony, amikben már a Google Android TV operációs rendszere fut, köztük az eddigi legvékonyabb, csupán 4,9 mm-es X90C készülékeket.


A Sony alapvetően négy szériában kínált tucatnyi új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-je minden eddiginél jobb vizuális élményt ígér. Erről a 4K, a HD és még az alacsonyabb felbontású internetes tartalmak színpontosságát, kontrasztját és tisztaságát javító innovatív „4K Processor X1” képfeldolgozás gondoskodik. A csúcsmodellek szélesebb színskálát produkáló TRILUMINOS Display, vagyis kvantumpötty technológiával és magasabb fényességű „X-tended Dynamic Range” rendszerrel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a HDR, azaz nagy dinamikatartományú kép reprodukálását. A Sony és a Netflix be is jelentették, hogy partnerek az utóbbi HDR tartalmainak a TV-ken való megjelenítésében.

Sony_X900C_BRAVIA_TV.JPG
A „Floating Style” design koncepciójú X90C szériájú készülékek állítólag a világ legvékonyabbjai (legvékonyabb pontjukon kb. 4,9mm a vastagságuk).

Az új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k a 4K kompatibilis HEVC (H.265) mellett támogatják a YouTube által használt WebM VP9 tömörítésű a 4K videókat is.

Az új TV-k Android TV platformja az ismert operációs rendszer révén elérhető filmek, zenék, képek, játékok, keresés és alkalmazások sokaságát nyújtja, mégpedig a nagyképernyő élményével a Google Play-ről speciálisan erre tervezett alkalmazásokkal. A TV-ken természetesen ott a PlayStation Now, ami játékkonzol nélkül teszi lehetővé adatfolyamként elérhető PS2 és PS3 játékok használatát. A Sony TV-kbe beépített a Google Cast, ami lehetővé teszi, hogy úgy lehessen használni azokat, mint a Chromecast eszközt, a készülékhez mellékelt érintőpaneles távirányítónak pedig még hangfelismerő mikrofonja is van. A készülékek „One-Flick Entertainment” kezelőfelületén kényelmesen böngészhetőek a TV csatornák, internet videók, fotók és egyéb tartalmak.

Sony_KD-65X9300C_Hero_ANDROID.jpg
Az X93C/X94C széria TV-i a világon elsőként támogatják a nagyfelbontású hangot. Ehhez megfelelő hangsugárzóik mellett rendelkeznek a Sony saját, a vett TV műsorok és más források tömörített audiojelét közel nagyfelbontásra (192 kHz/24 bittel ekvivalens szintre) felskálázó DSEE HX technológiával is.

Az alábbi táblázatok összefoglalják az új 4K Ultra HD és Full HD BRAVIA LCD TV szériák főbb jellemzőit. A bennük szereplő új készüléke 2015 februárjától lesznek kaphatóak.

Sony_BRAVIA_4K_Ultra_HD_TV_2015.jpg

Sony_BRAVIA_Full_HD_TV_2015.jpg
Kapcsolódó linkek:

PlayStation Now online játék a 2015-ös Samsung okos TV-ken
A Sony jövőre még kevesebb TV-t kínál majd
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .