Apple: közel a világszerte induló streaming szolgáltatás bejelentése?

Feltehetően március 25-én jelentik be az előfizetéses Apple streaming video- és hírszolgáltatást, ami – ha a tárgyalások sikerrel járnak – ugyanazon felhasználói felületen tenné elérhetővé az HBO és mások tartalmait is.


Már lassan egy éve keringenek hírek a 2019-ben induló Apple streaming szolgáltatásról. A Bloomberg beszámolója szerint az Apple Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner, a rendező J.J. Abrams és más hollywoodi hírességek meghívásával egy március 25-re tervezett eseményen jelenti majd be előfizetéses video- és hírszolgáltatását, ami várhatóan a nyáron indul.

Ahogy az Amazon Prime Video és a Netflix úgy a piac új szereplője is tévéműsorokat és filmeket kínál majd. Ezeket az Apple vagy megvásárolja vagy maga gyártatja, némelyeket ingyenesen a prémium tartalmakat azonban előfizetési díjért lehet majd megtekinteni. A havi díj ellenében az Apple News alkalmazásba integrálva egy prémium hírszolgáltatás is része lenne a csomagnak, de ehhez még meg kell egyezni olyan kiadókkal, mint a New York Times és a Washington Post. Mivel a részletek még kidolgozás alatt állnak, ezért az Apple tervei változhatnak.

A Bloomberg cikke szerint a tartalom „valószínűleg az iPhone, iPad és Apple TV készülékeken 2016-ban elindított Apple TV alkalmazásába épülne be”. Ez jelenleg csak néhány országban érhető el, de a Reuters riportja egy az ügyet ismerő személyre hivatkozva azt közli, hogy a „TV szolgáltatás várhatóan világszerte elindul”.

A Reuters arról is beszámol, hogy tárgyalások folynak az Apple valamint a CBS, a HBO, a Lionsgate és a Viacom között „TV csatornák viszonteladásáról”, amihez hasonlót az Amazon is kínál. Az elképzelés az, hogy különböző műsorszolgáltatók streaming tartalmait egy egységes felhasználói felületen, feltehetően egy megújuló „TV” alkalmazáson keresztül lehessen elérni. Ez a magukat a hagyományos műholdas és kábeles fizetős TV-ktől gyorsuló ütemben elvágók miatt is fontos lehet.

Nem meglepő, hogy a lassuló iPhone eladások kiesett bevételeinek pótlására a Cupertino-i óriás a digitális tartalomszolgáltatások felé fordul. Az Apple Music zeneszolgáltatás több mint 50 millió előfizetővel sikeresen működik. Az új video- és hírszolgáltatás mellett az Apple egy előfizetéses streaming játékszolgáltatáson is dolgozik.

Még idén elindulnak a WarnerMedia és a Disney + streaming szolgáltatások is, melyek közül az utóbbi a Hulu révén válhatna világszerte is elérhetővé.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .