Hulu: világszerte elérhetővé tenné a streaming szolgáltatást a Disney

A 21st Century Fox jövőre lezáruló felvásárlásával a Disney a Hulu 60%-os tulajdonosaként globálissá tenné a most még csak az USA-ban és Japánban működő streaming szolgáltatást.


A Variety cikkben számol be arról a konferenciabeszélgetésről, melyben a Disney elnök-vezérigazgatója Bob Iger a 2019 végén induló Disney+ a streaming szolgáltatásról, a Hulu jövőjéről és cége megnövekedő TV-s szerepéről nyilatkozott.

Az USA-ban a nézett órákat tekintve csak a Netflix által megelőzött, az előfizetők számában pedig a Netflix és az Amazon mögött harmadik Hulu 60%-a Disney tulajdonába kerül a 21st Century Fox jövőre záruló felvásárlásával. A maradék 40%-on fele-felerészben az AT&T és a Comcast osztozik.

Iger megerősíti, hogy a Disney továbbra is azt tervezi, hogy a Hulu az általános szórakoztatást szolgálja majd, míg a saját Disney+ szolgáltatása tisztán a családbarát tartalmakra koncentrál majd. Iger azt is mondja, hogy a Disney továbbra is be kíván fektetni a Hulu-ba és nemzetközivé bővíteni a szolgáltatást, ahogy a Disney+ globális szolgáltatássá tételét is tervezik.

A terv része a Hulu által gyártott tartalmakba történő befektetés is. A streaming szolgáltatáshoz köthetőek olyan ismert sorozatok, mint A szolgálólány meséje (The Handmaids Tale), a Castle Rock és a Dr. Chance (Chance). Iger szerint a Disney célja egy egyesített televíziós stúdió létrehozása, amely a különböző szolgáltatások számára készít tartalmakat.

A Hulu jelenleg csak az USA-ban és Japánban érhető el, 8 dollártól (kb. 2.300 Ft) induló előfizetési havidíjjal, és minden népszerű TV-platform, így az Android TV, az Apple TV, a Chromecast és más Smart TV-k is kínálnak hozzá alkalmazást.

A Disney még nem jelentett be részleteket, így azt sem, hogy mindezt mikorra tervezik, de Iger utalt rá, hogy a Disney esetleg felvásárolná a fennmaradó 40%-os részesedést is, ha azt a többi tulajdonos hajlandók eladni.

A 2019-ben tehát indul a Disney+, a WarnerMedia és állítólag az Apple streaming szolgáltatása is, és talán a Hulu is elérhető lesz világszerte.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .