Apple TV: 2024-ben újulhat meg a médiadoboz 8K támogatás nélkül

A továbbfejlesztett Apple TV gyorsabb chippel 2024 első felére készülhet el, és továbbra is dolgozik a cég egy médiadobozt és hangsugárzót kombináló terméken.


2022 végén került forgalomba a frissített Apple TV 4K két konfigurációja A15 Bionic chippel, akár 128 GB tárhellyel és kisebb, ventilátor nélküli kialakítással. Úgy tűnik, hogy a médiadoboz új változata 2024-re készülhet el.

Apple TV kiemelt

A Bloomberg cikke azt állítja: „Az Apple TV-doboza megújításán dolgozik. Egyesek azt mondják, a jelenlegi dizájnnal egy új verzió készül a jövő év első felére, gyorsabb processzorral.” A cikk azt is megállapítja: „Bár az új verzió továbbfejlesztett chipet fog támogatni, a 8K video streaming, ami egy még születőben lévő videóformátum valószínűleg nem lesz támogatott.”

Az utóbbi a 8K piaci jelenlegi helyzetét tekintve nem meglepő. Fontosabb lenne, hogy az új médiadoboz nagy sávszélességű HDMI 2.1 csatlakozóján a 4K 120Hz felbontású és képsebességű videót is kiadja, amit a jobb 4K TV-k már kezelnek.

Korábban a Bloomberg már adott hírt arról is, hogy az Apple egy HomePod hangsugárzóval kombinált médiaeszközt fejleszt. A cikk erről azt írja: „A munka a régóta várt terméken, amely a TV dobozt egy okos-hangszóróval és FaceTime kamerával kombinálná, szintén elszenvedett visszaeséseket, bár ez a projekt még mindig folyamatban van. Az eszköz megjelenését eredetileg idénre tervezték, de az időzítés elcsúszott.”

Az Apple most megjelenő új HomePod hangsugárzóját párban az újabb Apple TV 4K dobozokhoz vezeték-nélkül párosítva akár a Dolby Atmos hangformátumot is megszólaltató hangrendszer hozható létre. A 2024-re talán elkészülő új termék várhatóan szorosabban integrált megoldás lesz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .