Apple TV+: tartalmak 4K, Dolby Vision és Dolby Atmos támogatással

Az Apple TV+ akár 4K, Dolby Vision tartalmai kompatibilis okos TV-ken és az Apple TV 4K médiadobozon érhetőek majd el, a Dolby Atmos hang csak az utóbbin.


Az Apple TV+ november 1-jén indul néhány sorozattal, amelyeket a jövőben több is követ majd. Arról, hogy milyen kép- és hangminőséget tartalmaz az előfizetés, az alábbiakat közli az Apple támogatói oldala: „Az Apple TV+ teljesen új, áttörő eredeti műsorok és filmek bitfolyamait teszi elérhetővé, hirdetésektől mentesen és igény szerint. Minden hónapban új eredeti (tartalmakkal) bővül az Apple TV+. Az Apple „Originals” (tartalmak) 4K HDR/Dolby Vision (képminőségben) nézhetőek és a legtöbbjük Dolby Atmos hangot is kínál.”

Az Apple TV+ tartalmak eléréséhez Apple TV app alkalmazás szükséges, ami a cég saját friss (v12.3 feletti) iOS vagy tvOS operációs rendszert futtató eszközein már ott van, és emellett bizonyos Samsung okos TV-kre is letölthető. Még idén elérhető lesz az alkalmazás bizonyos LG, Sony és Vizio TV-kre, valamint a Roku és Fire TV platformokra is.

A 9to5Mac által felfedezett támogatói dokumentum szerint az Apple TV+ tartalmak által kínált 4K HDR/Dolby Vision képminőség és Dolby Atmos hang az alábbiak szerinti készülékeken élvezhető:

A legújabb Apple iPhone, iPad és Mac eszközökön műszakilag ugyan támogatott a Dolby Vision és a Dolby Atmos, de csak az OLED képernyős iPhone készülékek és az Apple rövidesen megjelenő Pro monitora tudják megjeleníteni a nagyobb dinamikatartományt. A Dolby Atmos térhangzás élményét viszont egyik mobileszköz sem képes visszaadni.

Az iPhone, iPad és Mac eszközökön futó Apple TV app alkalmazásból ugyanakkor vezeték nélkül átküldhető a tartalom az LG, a Samsung, a Sony és a Vizio Airplay 2 kompatibilis TV-ire akár 4K Dolby Vision képminőségben (ez csak a TV-től függ), de egyelőre Dolby Atmos hang nélkül.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .