Pioneer SC-LX904/SC-LX704: az új „referencia” AV vevőerősítők

A 11.2 illetve 9.2 csatornás Pioneer SC-LX904 és SC-LX704 csúcs AV vevőerősítők a legjobbat hozzák ki az IMAX Enhanced, a Dolby Atmos és a DTS:X 3D térhangzásából.


A Pioneer SC-LX904 és SC-LX704 AV vevőerősítők legújabb, 6. generációs D osztályú „Direct Energy HD Amplifier” végfokai (11 az SC-LX904-ben illetve 9 némileg kisebb teljesítményű az SC-LX704-ben) biztosítják minden csatorna azonos meghajtását. Ugyanez a „sokcsatornás sztereofonikus filozófia” érvényesül végig az audiojelek feldolgozásában, mely két ES9026PRO 384 kHz/32 bites, minőségi D/A konverterben végződik a kiváló hangreprodukció biztosítására.

Az új csúcskategóriás AV vevőerősítők az IMAX Enhanced programnak megfelelően az IMAX mód DTS:X dekódolásának egy változatával adják vissza az otthoni környezethez digitálisan átdolgozott, IMAX mozikhoz kevert hang teljes dinamikatartományát. Az SC-LX904 11 végfokával meghajthat egy a Dolby Atmos és DTS:X 3D térhangzást megszólaltató akár 7.2.4-es hangsugárzó konfigurációjú hangrendszert is, az SC-LX704-nek ehhez egy külső kétcsatornás végerősítőre van szükség

Mindkét modell beüzemelését a márka többcsatornás akusztikai kalibrálórendszere, az MCACC PRO verziója segíti, a mellékelt egyedi mérőmikrofonnal a vevőerősítő kimeneteit a szobához hangolva és automatikusan kiegyenlítve a hangsugárzó méretbeli, hangszintbeli valamint távolságbeli eltéréseit. Ráadásul az MCACC PRO a „Full Band Phase Control”, azaz teljes sávú fázisillesztéssel az egyes hangszóróknál fellépő csoportkésleltetést beállítva még pontosabb szabott hangot ér el. Mivel az MCACC PRO korrekció a magasra felszerelt hangsugárzókat is hatékonyan kezeli, ezért a padlótól a plafonig egyenletes körülölelő hangteret hoz létre.

Az SC-LX904 és SC-LX704 7 be- és 3 kimeneti HDMI csatlakozója támogatja a legjobb minőségű 4K Ultra HD videojelek továbbítását, a HDCP 2.3-at, a HDR10, Dolby Vision és HLG formátumokat, a BT.2020 széles színtérleírást és Ultra HD felskálázását (1080p-ről 4K-ra). A Pioneer UDP-LX800 vagy UDP-LX500 univerzális Blu-ray Ultra HD lejátszók valamelyikét az új AV vevőerősítők HDMI bemenetéhez csatlakoztatva a Pioneer Precision Quartz Lock System (PQLS) technológiájával minimalizálhatóak az időbeli jelbizonytalanság (Jitter) káros hatásai és pontossá válik a D/A átalakítás. A PQLS végeredményben jelentősen javít a jel/zaj viszonyon, valóságosabb térérzetet, gazdag háromdimenziós hangteret produkálva.

Az új AV vevőerősítők két új funkcióval a potenciális zavarjelek mennyiségét csökkentve igyekeznek még jobb hangminőséget elérni. Az „Audio Exclusive Mode”azaz kizárólagos audió mód kikapcsolja a HDMI videojel kimenetet, míg az „AV Direct Mode” kikapcsolja az összes hálózati funkciót, ami mind az audió, mind a videó minőségét javítja.

Egy jövőbeli firmware-frissítés után a „Works with Alexa” lehetővé teszi az AV vevőerősítők vezérlését hangutasításokkal egy Alexa Built-in eszközön például Amazon Echo okoshangszórón keresztül. Csak kérni kell az eszközt, hogy játsszon le, állítson meg vagy ugorjon át egy zeneszámot, vagy szabályozza a hangerőt. A felhasználók Amazon Music szolgáltatáson lejátszott zenék között beszédhanggal választhatnak a dalcím, az előadó neve, a megjelenés éve vagy műfaja szerint. Egy későbbi tervezett firmware-frissítést követően a „Multi Room Music” (MRM) mód használatával több eszközön szinkronban játszható majd le a zene.

A Pioneer SC-LX904 és SC-LX704 hálózati AV vevőerősítők fekete és ezüst változatai novemberben kerülnek forgalomba 2.699 € (kb. 900.000 Ft) illetve 1.799 € (kb. 600.000 Ft) árakon.

Pioneer SC-LX904 és SC-LX704 főbb jellemzői:
 • „Direct Energy HD Amplifier” D osztályú végfokok
  SC-LX904: 11x215W; SC-LX704: 9x205W (6Ω, 1kHz, 1% THD, 1 meghajtott csatorna)
 • 7.2.4 csatornás térhangzás (SC-LX704-hez plusz 2 végerősítővel)
 • IMAX Enhanced
 • Dolby Atmos, Dolby Surround felkeverés
 • DTS:X, DTS Neural:X felkeverés
 • Dolby Atmos Height Virtualizer
 • Dialog Enhancement a párbeszédek és énekhangok feljavítására
 • Személyes beállítás: három lementhető és előhívható bemenetválasztás, hangerő és surround beállítás
 • MCACC PRO Auto Room Tuning Full Band Phase Control teljes sávú fázisillesztéssel, precíz távolságállítással, Subwoofer EQ-val és többpontos állóhullám-kontrollal
 • Reflex Optimizer fázisbeállítással plafonra irányított hangsugárzókhoz
 • HDMI: 6+1 előlapi bemenet és 3 (Main/Sub/Zone 2) kimenet
 • 4K/60p, HDR (Dolby Vision, HDR10, HLG), BT.2020, 4:4:4/24-bit, 3D HDMI videoátvitel, eARC, DeepColor, x.v.Color és LipSync támogatással
 • Ultra HD (1080p -> 4K) felskálázás
 • A HDMI videokimenetet kikapcsoló Audio Exclusive Mode az audiojelet külön kimeneten kiadó Blu-ray lejátszóhoz
 • A hálózati funkciókat kikapcsoló AV Direct Mode
 • Bluetooth és kétsávos (5 GHz/2,4 GHz) 802.11ac Wi-Fi kapcsolat
 • Chromecast Built-in, AirPlay 2, DTS Play-Fi, FlareConnect vezeték-nélküli kapcsolati protokollok
 • Amazon Music, Pandora, Spotify, TIDAL és Deezer zenei streaming szolgáltatások elérése, TuneIn Internet rádiók
 • Hi-Res Audio fájlok lejátszása USB/hálózaton át:
  192 kHz/24-bites ALAC, AIFF, FLAC, WAV (RIFF) és 2,8/5,6MHz/11,2MHz-es DSD
 • Works with Alexa (későbbi firmware-frissítéssel) és Google Assistant beszédhangvezérlési funkciók
 • 2./B és 3. zóna vonalkimenet külön D/A konverterrel és erősítve
 • 11.2 csatornás előerősítő kimenet
 • IP vezérlés, RS232, 12 V-os indítójel kimenetek és IR bemenet

Az alábbi linkeken érhetőek el az új Pioneer csúcs AV vevőerősítők angol nyelvű adatlapjai:
SC-LX904
SC-LX704

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .