Apple tvOS 17.2: itt a megújított Apple TV applikáció (Frissítve)

A kiadott Apple tvOS 17.2 áttervezett Apple TV applikációja leváltja az iTunes alkalmazást és később megjelenik okos TV-ken, streaming eszközökön, játékkonzolokon is.


November elején már megjelent a Apple tvOS 17.2 béta 1 verziója. Már akkor tudható volt, hogy az Apple TV HD, a korábbi Apple TV 4K és a 2. generációs Apple TV 4K készülékeken a dedikált iTunes Movie és iTunes TV Shows alkalmazások az új verzióban átirányítják a felhasználókat a megújuló Apple TV applikációhoz, ahol egy helyen találhatják meg megvásárolt tartalmaikat és nézhetik kedvenc tévéműsoraikat és filmjeiket. Vagyis 22 év után az Apple filmes boltját mostantól az Apple TV applikációból kell és lehet csak elérni mind a tvOS 17.2, mind az iOS 17.2 verziójú operációsrendszeren.

Apple-TV-app-kezdőképernyő

Az Apple december 11-én kelt sajtóközleménye bejelentette az áttervezett Apple TV app alkalmazást, „amellyel a felhasználók még könnyebben nézhetik az Apple díjnyertes eredeti sorozatait és filmjeit, valamint élő sportműsorokat, filmeket és televíziós műsorokat kedvenc Apple eszközeiken, okos TV-iken, streaming eszközeiken, játékkonzoljaikon és más eszközökön.”

Eddy Cue, az Apple szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint: „Az újratervezett Apple TV app minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felhasználók számára az általuk kedvelt műsorok, filmek és sportok megnézését egy intuitív kezelőfelületen keresztül, amely a tartalmat helyezi előtérbe. Mivel sok a néznivaló, célunk, hogy a felhasználók számára mindig kéznél legyenek a kedvenceik.”

Apple-TV-tvOS-17_2-app-oldalsavval.

A megújított kezelőfelület új oldalsávján lehet gyorsan navigálni az Apple TV+ mellett a „Channels & Apps” alatt más előfizetéses tartalomszolgáltatásokhoz. A „Library” fül alatt, azaz a tartalomtárban mostantól műfaj, a legutóbbi vásárlások, filmek, 4K HDR és családi megosztás alapján lehet szűrni.

A kezdőképernyőn van új kereső is, és a kompatibilis alkalmazások (Apple TV, Apple Music) a távirányító Siri gombjának enyhe megnyomásával is előhívhatók. Hosszan nyomva a Siri beszédasszisztens funkció hívható elő.

Az Apple tvOS 17.2 előtt szeptemberben jelent meg a tvOS 17, ami számos jelentős új funkciót vezetett be.

Az Apple tvOS 17.2 újdonságai:
Apple TV app

 • Az új oldalsáv megkönnyíti a navigációt és keresést.
 • Az összes előfizetéses csatorna és csatlakoztatott alkalmazás mostantól a ’Channels & Apps’ alatt található az oldalsávban és a kezdőlapon.
 • Az iTunes filmek és műsorok átkerültek az Apple TV applikációba. Vásárolj és kölcsönözz a Store-ban, a megvásárolt filmeket pedig a Library-ban találod meg.
 • A Watch Now mostantól Home néven fut, ahol filmek és tévéműsorok között böngészhetsz.

FaceTime

 • Hívások fogadása közvetlenül az Apple TV 4K-n.
 • FaceTime hanghívások támogatása az Apple TV 4K-n.
 • A hívások mostantól az Apple TV 4K-ról átkerülhetnek az iPhone vagy iPad készülékre.
 • A FaceTime támogatott az Apple TV 4K (2. generációs vagy újabb) készülékeken.

SharePlay

 • A Dolby Atmos és a Dolby Digital térhangformátumok mostantól elérhetőek, miközben a SharePlay segítségével együtt nézel valamit.

Apple Fitness+

 • Az Audio fókusz lehetővé teszi, hogy többet hallj abból, ami az edzésedre motivál, legyen az az edző hangja vagy a zene.

Hangalapú keresés

 • A képernyőn történő keresés bárhonnan elindítható a támogatott alkalmazásokon belül, mint az Apple TV és az Apple Music applikáción belül. Nyomd meg a Siri gombot a keresés diktálásához.

Siri

 • Mostantól nyelvi támogatást nyújt arabul Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben, malájul Malajziában és törökül Törökországban, hogy pusztán a hangoddal segítsen megtalálni műsorokat, zenéket és egyebeket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .