Augusztusban indul a BT Sport Ultra HD csatornája (Frissítve)

1. Oldal

A BT lesz az első műsorszolgáltató és terjesztő az Egyesült Királyságban, de talán egész Európában, mely 4K Ultra HD TV csatornát indít, mégpedig egyidejűleg az idei labdarúgó szezon újraindulásával.


Frissítés 2015. június 27.:

2015. augusztus 2-án vasárnap új korszak veszi kezdetét, amikor először a televíziózás történetében 4K Ultra HD felbontásban élőben lesz nézhető a brit nézők sokasága számára az angol „FA Community Shield” szuperkupa mérkőzés az Arsenal és a Chelsea csapatai között.

BT_Ultra_HD_box_Humax DTR-T4000.jpeg
Ehhez már nemcsak telefonos, de online rendelésre is elérhető a BT új Humax DTR-T4000 „YouView+ Ultra HD” médiavevője, ami 1TB-os tárolójára 250 órányi HD vagy 60 órányi Ultra HD felvételt rögzíthet. A Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású BT Sport Ultra HD csatorna képének élvezetéhez egy 4K Ultra HD TV-n és a médiavevőn kívül az utóbbi normál internettől független működéshez szükség van a „BT Infinity” szélessávú szolgáltatására és ki kell fizetni egy 44 fontos (kb. 19.000 Ft) egyszeri csatlakozási/beszerelési díjat is. A BT szerint az Ultra HD csatornához csak 38 Megabit/sec sávszélességre van szükség.

Ha mindez megvan, akkor már csak egy 15 font (kb. 6.500 Ft) havi díjú „BT Ultra HD Entertainment” csomagra kell előfizetni, ami a BT Sport Ultra HD csatorna mellett tartalmazza az összes BT Sport és a brit digitális műsorszórásban díjtalanul hozzáférhető Freeview csatornát, további 47 „prémium” csatornát és tartalomkölcsönző szolgáltatásokat is. A BT most még egy 500 fontos (kb. 217.000 Ft) utalvánnyal is megdobja a fentiekre előfizetőket egy LG Ultra HD TV megvásárlásához.

2015. június 10.:

Februárban még csak tervezték, tegnap pedig már hivatalosan is bejelentették az augusztus 1-el induló BT Sport Ultra HD csatornát.

ULTRA_HD_BT_Sport.jpg
A sporteseményeket közvetítő csatorna műsorán szerepel majd az angol bajnok és kupagyőztes szezon eleji rangadója, a „Community Shield”, valamint az UEFA Bajnokok Ligája, az angol első osztályú „Premier League”, az FA Kupa és az angol élvonal rögbi mérkőzéseinek bizonyos meccsei.

A BT az új csatorna vételéhez egy a Humax által gyártott új „YouView+ Ultra HD” vevőegységet bocsát az előfizetők rendelkezésére, aminek 1TB kapacitású merevlemezén 250 óra HD tartalom tárolható.

Arról egyelőre nincs hír, hogy máshol Európában mikor indul rendszeres Ultra HD TV műsorsugárzás.

Kapcsolódó linkek:

HDR Ultra HD tesztsugárzás Astra műholdról
Az első európai 4K csatornák 2016-ban kezdik a sugárzást
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz
A BBC zárt tesztben közvetíti a foci VB-t Ultra HD-ben
Képernyők Ultra HD logóval UHDTV színtér nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .