HDR Ultra HD tesztsugárzás Astra műholdról

1. Oldal

A műholdakat üzemeltető SES Astra először tesztel HDR (High Dynamic Range) azaz nagy dinamikatartományú televíziós műsorsugárzást Ultra HD felbontással a 19,2° kelet irányú műholdról.
A SES Astra a BBC együttműködésével sugározza a HDR adást egy Samsung SUHD TV-re. A sugárzásához alkalmazott DVB-UHDTV Phase 1 specifikációnak megfelelő technológia az Ultra HD videót olyan szabványos formátumban továbbítja, amit a HDR megjelenítésre alkalmas illetve arra nem alkalmas készülékek is tudnak venni.

ASTRA.JPG
A HDR tesztsugárzás május 6-7-én a „SES Industry Days” elnevezésű rendezvény alkalmával zajlik a SES Astra luxemburgi központjában. Az adás kódolt, és egy CI+ modullal és műholdvevővel rendelkező TV készülék veszi a helyszínen.

Ezzel a teszttel remélhetőleg felgyorsul a valódi UHDTV szabványnak megfelelő nemcsak nagyobb felbontású, de más szempontból is jobb képminőségű TV műsorok sugárzása.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: SUHD az elnevezése a kvantumpötty TV-knek
Az első európai 4K csatornák 2016-ban kezdik a sugárzást
Astra: új Ultra HDTV tesztcsatorna indul az IFA-n
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz
Ultra HDTV tesztcsatornák az Astra és Eutelsat műholdakról
Képernyők Ultra HD logóval UHDTV színtér nélkül
SES: lezajlott az első műholdas HEVC kódolt Ultra HD adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .