LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba

1. Oldal

Az LG megerősítette, hogy az LG Display új üzemet állít fel hajlékony és feltekerhető OLED panelek előállítására, ami 2017-ben kezdi a tömeggyártást.


Az LG most futtatja fel az OLED TV panelek termelőkapacitását, és a közelmúltban kezdett el kisméretű hajlékony OLED kijelzőket gyártani okostelefonokhoz és órákhoz.

LG_46cm_hajlíthato_OLED.jpg
Az LG úgy gondolja, hogy az OLED képernyővel rendelkező csúcskategóriás mobileszközök iránti kereslet növekedni fog, így annak kielégítésére egy másik gyártóüzemet épít. Az LG megerősítette, hogy 1.050 milliárd won (kb. 252 milliárd Ft) összeget ruhát be az új OLED üzembe.

Míg a jelenlegi hajlékony OLED paneleket előállító üzem csak 4.5 generációs, az új már 6. generációs üzem 1,5 x 1,85 méteres hordozóval dolgozik majd, így nagyobb képernyők előállítására lesz képes.

A tömegtermelés 2017 második negyedévben kezdődik havi 7500 hordozós kapacitással, ami mintegy 1,5 millió 14 centis (5,5 inches) panelnek felel meg. Ez négyszer annyi, mint az LG meglévő üzemének kapacitása.

Kapcsolódó linkek:

LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .