Az első európai 4K csatornák 2016-ban kezdik a sugárzást

1. Oldal

A műhold üzemeltető SES kereskedelmi igazgatója Ferdinand Kayser biztos benne, hogy a jelentősebb európai műsorszolgáltatók 2016-ban már 4K UHDTV csatornákon is sugározzák a foci EB-t és a nyári olimpia játékokat.


A 4K Ultra HD TV-k sora és néhány ilyen vetítő is kapható ma már, amelyek megjelölésére Ultra HD logó is született. De néhány tesztcsatornát kivéve széles körben elérhető 4K UHDTV csatornák egyelőre még nincsenek.

4K_UltraHD_TV.jpg
Az Astra műholdakat üzemeltető SES kereskedelmi igazgatója Ferdinand Kayser biztosra veszi, hogy a jelentősebb európai műsorszolgáltatók, és műsorterjesztők 2016-ban már sugározni fognak első 4K csatornáikon, akkor lesz ugyanis a labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia.

Kayser szerint sok 4K technikai kísérlet és bemutató lesz még addig, de a 4K-hoz szükséges alapvető ökoszisztéma már kiépült. „Minden többé-kevésbé kész. Szükség van még set-top box-okra és azokhoz való fontosabb 4K chipekre, de azok is meglesznek jóval idő előtt.”

Kayser elmondta, hogy a SES várakozásai szerint, 2020-ig világszerte körülbelül 200 UHD csatorna sugároz majd, amit mintegy 100 millió képernyőn néznek majd. „2025-re ez 1000 UHD csatornára növekszik majd, és több mint 500 millió képmegjelenítő lesz használatban.”

Kapcsolódó linkek:

Astra: új Ultra HDTV tesztcsatorna indul az IFA-n
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz
A BBC zárt tesztben közvetíti a foci VB-t Ultra HD-ben
Ultra HDTV tesztcsatornák az Astra és Eutelsat műholdakról
Képernyők Ultra HD logóval UHDTV színtér nélkül
SES: lezajlott az első műholdas HEVC kódolt Ultra HD adás
Eutelsat: sugároz az első demonstrációs Ultra HD 4K TV csatorna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .