A Canon felhagy a SED TV-k fejlesztésével

1. Oldal

A Canon a gyártási költségek csökkentésének nehézségei miatt befagyasztja a Surface Conduction Electron Emitter Display (SED), azaz tér-emissziós képernyő technológián alapuló TV-k fejlesztését.
Canon_SED3.jpgA Surface Conduction Electron Emitter Display (SED), azaz tér-emissziós képernyő az alacsony teljesítményfelvétel és a kiváló képminőség tekintetében az LCD és plazma síkpaneles TV-k alternatívája lehetne, kereskedelmi forgalomba kerülésük legfőbb feltétele az alacsony költségű gyártási technológia kifejlesztése lenne.

A Canon 1999-ben kezdte meg a SED technológia fejlesztését a Toshiba-val. A 2004-ben 50-50 százalékos részesedéssel alapított vegyesvállalat a síkpaneles TV-k piacára készült betörni. De erőfeszítéseiket késleltette, hogy a tömeggyártási technológia kifejlesztése a vártnál nehezebbnek bizonyult, és a partnereknek bírósági eljárással kellett szembenéznie, amit a képernyőknél használt nanotechnológia licencgazdája indított.

A SED vegyesvállalat később teljes egészében a Canon saját tulajdonába került és tovább dolgozott a kereskedelmi hasznosításon, de az egyre olcsóbb és mind tökéletesebb plazma és LCD TV-kkel szemben már komoly versenyhátrányba került a technológia.

Bár a fogyasztóknak szánt SED TV-kről letett a Canon, de továbbra is fejleszt SED termékeket például képdiagnosztikai és más professzionális hasznosítási célokra.

Kapcsolódó linkek:

Új esély a SED TV-nek, de lehet már későn
SED: a Canon pert nyert és újra gyárthatna SED képernyőket
SED: a Canon saját technológia fejlesztésével tartja életben a reményt
Mégsem lesz kapható a SED TV idén
Újra él a SED TV reménye
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .