Samsung OLED TV: már szeptemberben jön az első LG Display paneles modell?

A koreai sajtó szerint a Samsung Electronics új 211 centis (83”) OLED TV-t készül bemutatni szeptemberben az LG Display paneljével.


Hosszas huzavona után májusban létrejött a megállapodás, amelynek értelmében Samsung Electronics által gyártott OLED TV-khez az LG Display évente több millió WOLED panelt szállít.

Samsung-OLED-TV-LG-Display

A Business Korea cikke alcíme szerint: „A Samsung Electronics és az LG Display várhatóan látható „OLED szövetséget” hoz létre.” A riport közli, hogy a Samsung nemrég zárta le egy 83 hüvelykes (211 centis) KQ83SC90A modellszámú OLED TV kompatibilitási regisztrációját az illetékes dél-koreai hatóságnál. A gyártás és értékesítés előtt a TV-knek szüksége van erre a tanúsítványra, és az LG valamint a Samsung új TV-i minden évben át is esnek ezen az eljáráson még a CES előtt.

Az érdekesség itt a modellszám. Ez a 83 hüvelykes OLED TV tehát ugyanahhoz a koreai piacra készülő SC90A szériához tartozik majd, ami megfelel a Samsung S90C QD-OLED TV szériájának. Márpedig ha ez így van, akkor ugyanabba a szériába tartoznának a kisebb 139, 164 és 195 centis (55, 65 és 77 hüvelykes) QD-OLED paneles modellek és egy nagyobb 211 (83”) WOLED paneles készülék. Ez a keveredés sokak számára okozhat zavart.

A Samsung első 83 hüvelykes (211 centis) OLED TV-je – ami az LG és a Sony azonos képernyőméretű készülékeivel versenyezhetne – már idén szeptemberben megjelenhet, a cikk szerint ugyanis: „Az iparág szerint a két félnek már csak egy kis finomhangolás van hátra. A kezdeti mennyiségek egy részét, beszámolók szerint már leszállították. Az új termékek már szeptemberben piacra kerülhetnek.”

Az új készülék tehát már ott lehet a szeptemberi berlini IFA 2023 kiállításon.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .