Az Avatar Blu-ray 3D a Fox miatt nem kapható még egy évig

1. Oldal

A Panasonic többé nem vesz az Avatar Blu-ray 3D-hez hasonló exkluzív megjelentetési jogot, amiért egyébként a Samsung is versengett, mert a 20th Century Fox a koreai cégnek is felajánlotta azt.

AVATAR_Panasonic_Blu-ray3D.jpgSokakat bosszant, hogy 2012. februárjáig az Avatar című sikerfilm Blu-ray 3D változatát nem vásárolhatják meg a szokványos kereskedelmi forgalomban, mert ahhoz csak Panasonic 3D termékekhez mellékelve lehet hozzájutni.

Masayuki Kozuka a Panasonic Media and Content Alliance K + F vezetője a brit Home Cinema Choice magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy nem a szórakoztatóelektronikai cégek az ilyen exkluzív ügyletek kezdeményezői, hanem a filmstúdiók. „A stúdiók jönnek hozzánk, hogy akarunk-e exkluzív üzletet kötni. Általában nem mi megyünk hozzájuk” mondta Kozuka, aki elismerte, hogy a Panasonic és a Samsung egymásra licitálva harcoltak James Cameron megakasszasikerének jogáért.

Azt is megerősítette Kozuka, hogy a hosszú távú Avatar Blu-ray 3D üzlet egyszeri eset. „A piac most már érettebb, de 2010-ben nagyon kevés volt a szoftver. Szükségünk volt ösztönzésre” (a 3D termékek eladásához).

Ezek az exkluzív lemezajánlatok rövidtávon ösztönzést adnak az új 3D fogyasztóknak, de a lemezek szokásos kiadása biztosan minden érintett számára jobb. Hosszútávon egy 3D sikerfilmet kivonva a normális Blu-ray lemezforgalmazásból csak rossz érzéseket szül, erősíti a kalózkodást és csökkenthetik annak eladását is.

Kapcsolódó linkek:

2012-ig a Panasonic az Avatar Blu-ray 3D jogtulajdonosa?
Panasonic: Avatar Blu-ray 3D lemez 3D termékekhez
Avatar Blu-ray 3D csak egy vagy két éven belül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .