Az első online továbbított 4K film REDRAY lejátszóhoz

1. Oldal

Az internetes 4K filmterjesztésre készülők közül elsőként a RED cég REDRAY lejátszójára sikerült Ultra HD tartalmat továbbítani az ODEMAX platformról, amely egyelőre még béta módban működik.
A RED professzionális videokameráit sokan használják és kedvelik a hollywoodi filmesek közül is. Például a Hobbit is ezekkel készült.

REDRAY_4K_player.jpg
A cég REDRAY 4K Cinema Player lejátszója 1.750 dollárért (kb. 394.000 Ft) már megvásárolható az Egyesült Államokban, és elkezdte felépíteni az ODEMAX platformot is, amin keresztül az érdeklődők játék- és dokumentumfilmeket valamint TV show-kat vehetnek meg illetve kölcsönözhetnek. A platform harmadik fél, például a YouTube vagy a Netflix számára is nyitva áll a tartalomterjesztésre.

ODEMAX.jpg
Az első 4K felbontású film – teszt jelleggel – már el is jutott egy fogyasztóhoz az ODEMAX-on keresztül. Az eljuttatott rövidfilm Elijah Wood: The Ballad of Danko Jones (Danko Jones balladája) című alkotása volt. A RED közlése szerint a 23 perces átlagos tömörítésű film egy 4 GB-os fájl letöltését jelentette az ügyfél REDRAY 4K lejátszójára. Várhatóan a továbbításra kerülő egészestés filmek fájljai sem lesznek nagyobbak 18-20 GB-nál. A RED a letöltési folyamat befejezésének kivárása helyett a 4K filmek bitfolyam továbbításának (streaming) lehetőségéről is említést tett, de ehhez nyilván igen nagy sávszélességű internetkapcsolatra lenne szükség.

Az ODEMAX még béta módban működik, és a héten nyílik meg több bétatesztelő számára. Egyelőre még mindig nem tudni, hivatalosan mikor nyílik meg a nyilvánosság számára, és a filmek kölcsönzési vagy vételi árai sem ismertek.

Kapcsolódó linkek:

Sony: ősszel indul a Video Unlimited 4K tartalomszolgáltatás
REDRAY 4K Cinema Player: ez lesz a jövő filmlejátszója?
A mozifilmek megújuló technikájáról A Hobbit kapcsán
Készül a világ első 4K és egyben 3D televíziós sorozata
Kapható az első 4K film
REDray: 4K projektor lézer fényforrással igényeseknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .