Bang & Olufsen Beovision Contour: a legkisebb luxus OLED TV (Frissítve)

A Bang & Olufsen tévékínálata a korábbi 121 centis (48″) mellé 139 centis (55″) Beovision Contour 4K OLED TV modellel bővül, melyek hangját a cég Stage hangprojektora adja.


Frissítés:

A Bang & Olufsen által tavaly novemberben bemutatott 121 centis (48 „) Beovision Contour 4K OLED TV mellett már kapható a széria 139 centis (55″) modellje is.

Bang & Olufsen Beovision Contour

„A Bang & Olufsen termékkínálatát az 55″ képernyőméretű Beovision Contour hozzáadásával bővítette, így még több lehetőséget kínál a tökéletes televíziót kereső vásárlóknak. A számos elhelyezési lehetőségnek és az 55″ és 48″ TV-k közötti választásnak köszönhetően ez lehet a nappali remeke a kompakt képernyőméretet kereső fogyasztóknak, vagy a tökéletes TV egy másodlagos szobába” – áll a cég sajtóközleményében.

Technikai értelemben a 139 centis (55″)  Beovision Contour is egy alumíniumkeretbe foglalt „legújabb generációs” LG OLED TV, ami alá a Beosound Stage hangprojektor 3 csatornás és Dolby Atmos hangszórótechnológiáját építik. „A Beovision Contour hangszóróburkolata mögött tizenegy nagy teljesítményű hangszóró és erősítő található.” Köztük a 4x 10 centis egyedi tervezésű nagyobb membránlöketű mélysugárzó hangszóró 30 Hz-ig biztosít basszusátvitelt.

A 139 centis (55″)  Beovision Contour induló ára 7.000 € (kb. 2,45 millió Ft), ami nem tartalmazza az külön megvehető padlóállvány árát.

2020. december 10.:

„A hang több mint a kép fele” szól a Bang & Olufsen (B&O) Beovision TV-kre vonatkozó vezérlő elve. A kisebb méretű készülékeknél általában se a hangot se a képminőséget nem tekintik annyira is fontosnak, de egy B&O termék esetében ez ugye kizárt, és az új Beovision Contour 121 centis (48 hüvelykes) 4K OLED TV luxus TV igazolja is ezt.

Christoffer Østergaard Poulsen, a B&O termékmenedzsment-igazgatójának nyilatkozata szerint: „Örömmel visszük piacra a Beovision Contour-t, egy olyan képernyő látványélményét, ami mérete ellenére sem jelent minőségi vagy design esztétikai kompromisszumot. Azért készült a Beovision Contour, mert ügyfeleink azt mondják kis képernyős megoldást akarnak rugalmas elhelyezési lehetőségekkel a legmagasabb teljesítmény- és designkövetelmények szerint megépítve.”

A Beovision Contour, az első 121 centis (48 hüvelykes) B&O OLED TV is az LG partnerségén alapul, annak képernyője egy LG CX 4K OLED TV a legújabb α9 3. generációs AI 4K videofeldolgozással, a Dolby Vision HDR formátum továbbfejlesztett Dolby Vision IQ változatával és a legújabb játékkonzolok és médialejátszók 4K120Hz videojeleit fogadó, a VRR, eARC és egyéb funkciókat támogató HDMI 2.1 portokkal. A korábbi hasonló képméretű Beovision Horizon-hoz képesti előrelépést a B&O úgy jellemzi, hogy „a Beovision Contour felülmúlhatatlan, ha a valósághű színvisszaadásról és az abszolút fekete szintről van szó.”

A B&O Stage hangprojektora és annak hangtechnikája épül modulként a Beovision Contour OLED képernyője alá. A 3 csatornás hangrendszer összesen 11 külön dedikált erősítővel meghajtott hangszórójából négy 10 centis (4”) állítja elő a mélyhangokat.

A hangprojektora a TV hangja mellett zenét is megszólaltat, amihez támogatott az Airplay 2, a Chromecast, a Beolink protokollok – melyek kompatibilis hangszórókkal többszobás hangrendszer kialakítását is lehetővé teszik -, a Bluetooth kapcsolat és egy audió vonalbemenet, valamint a Tunein, a Deezer, a Qplay és az LG webOS platformján elérhető különféle zenei alkalmazások.

A Beovision Contour, mint TV technikailag támogatja a Dolby Atmos hangformátumot, de a  Stage hangprojektornak nincsenek felfelé vagy oldalra irányított hangsugárzói. A nagyobb B&O TV-kkel szemben a Beovision Contour hangtere nem bővíthető, mert „Powerlink” kimeneteken át nem csatlakoztathatóak hozzá BeoLab hangsugárzók, de állítólag még WiSA Certified vezeték-nélküli BeoLab hangsugárzók se, ami azért fura, mert maga az LG TV alkalmas lenne erre.

A Torsten Valeur közreműködésével az időtlen design szándékával tervezett Beovision Contour padlón, falon vagy asztalon egyaránt elhelyezhető és három különböző kerettel és azoknak megfelelő állványokkal kapható; ezüst alumínium, arany tónusú alumínium és fekete alumínium. Az állvány kézzel 180 fokkal elforgatható mindkét oldalra. A fali konzol megoldás 40 fokkal fordítható el mindkét oldalra.

A hangprojektor borítása világos tölgy, füstölt tölgy és szövet lehet. A kábeleket a TV középső hátsó részén keresztül vezetik el, rejtve. érvelt a A cég szerint mindez „holisztikus 360 fokos kialakítást” hoz létre, nagyfokú elhelyezési rugalmassággal.

A mindenre kiterjedő távirányításra a Beoremote One szolgál.

A Bang & Olufsen Beovision Contour már kapható Európában fali konzollal 5.700 € (kb. 2,05 millió Ft) padlóállvánnyal 6.200 € (kb. 2,23 millió Ft) áron Az állvány 1.200 €-ért (kb. 430.000 Ft) külön is kapható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .