MinDig TV: a legdinamikusabban bővülő szolgáltatás

1. Oldal

A MinDig TV szolgáltatást május végén már több mint 220 ezren használták és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság televíziós gyorsjelentése alapján az év első öt hónapjában a legdinamikusabban bővülő digitális televíziós platform volt.
MinDigTV_MinDigTV_Extra.jpg
A 2011 január-május közötti időszakban a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást használók számának növekedése meghaladta az 52 ezret, ezzel a 7 ingyenes digitális televízió- és 4 rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható szolgáltatást immáron több mint 220 ezer háztartásban nézték május végén. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) televíziós gyorsjelentésének adatai szerint ezzel a fenti periódusban a földfelszíni volt a leggyorsabban növekvő hazai digitális televíziós platform.

A digitalizáció üteme gyorsabbnak mondható a földfelszíni platformon, mint a kábeles szegmensben, ami kiemelkedő eredmény tekintve, hogy a kábeles platformon több mint 1,2 millió, míg földfelszíni terjesztéssel mindössze körülbelül 700 ezer háztartás tévézik még analóg módon.


Ezzel párhuzamosan, 2011 első öt hónapjában a MinDig TV Extra digitális földfelszíni szolgáltatás előfizetőinek száma megduplázódott és május végére megközelítette a 30 ezret. A MinDig TV Extra így a vezeték-nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül a legnagyobb növekedést érte el az NMHH havi statisztikái alapján, mindezt úgy, hogy a szolgáltatás keretében összesen 18 televíziós program érhető el. Ez az eredmény az áprilisban indított, rendkívül sikeresnek mondható új humoros reklámkampánynak is köszönhető.

A földfelszíni digitális televíziós szolgáltatások ismertsége is tovább emelkedett. A hazai háztartások 82%-ában már hallottak a MinDig TV-ről, míg a bő egy éve a piacon megjelenő MinDig TV Extra szolgáltatásról a háztartások már 53%-a rendelkezik ismeretekkel az Ipsos DVB-T platform monitoring kutatása alapján.

Az Antenna Hungária (AH) az év második felében folytatja az ingyenes és fizetős digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásainak fejlesztését, ennek érdekében megkezdte az előkészületeket a Budapesten és környékén jelenleg DVB-H tesztsugárzásra használt „B” multiplex DVB-T célra történő felhasználásához, ehhez azonban az NMHH jóváhagyása is szükséges.

A MinDig TV szolgáltatásnak köszönhetően jelenleg a lakosság 95%-a számára érhető el az ingyenes digitális televíziózás lehetősége, mely érték az új digitális telephelyek üzembe állításával az év végére tovább emelkedik. Az AH reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok jövő évre tervezett lekapcsolásához közeledve az analóg földfelszíni sugárzás helyébe lépő MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH várakozásai szerint az év végére a MinDig TV felhasználók száma a tavaly év végéhez képest megduplázódik, számuk az őszi és karácsonyi kampányok hatására elérheti a 350 ezret.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: Nógrádban is javult a lefedettség
MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás
MinDig TV: teljesítményemelés a budapesti sugárzásban
Digitális átállás csak 2015-ben?
MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .