Cambridge Audio Azur 751BD: az új Blu-ray 3D lejátszó

1. Oldal

A Cambridge Audio állítása szerint az új Azur 751BD a legjobb hangú Blu-ray 3D lejátszó, amely minőségi videoprocesszorával a filmek eredeti reprodukálását is garantálja, ugyanakkor villámgyors és könnyen használható.

A Cambridge Audio Azur 751BD valójában egy univerzális optikai lemezlejátszó, ami a Blu-ray 3D mellett kezeli a CD, HDCD, DVD-Video, DVD-Audio és SACD lemezeket is, és az utóbbi két nagyfelbontású formátum miatt eleve elvárás a hangvisszaadás kiemelt kezelése.

Cambridge-Audio_Azur 751BD.jpg
Két 1.4a verziójú HDMI kimenetével a 751BD két 3D képmegjelenítőt (például egy 3D TV-t és egy vetítőt) láthat el jellel, de használható a két kimenet egyike arra is, hogy digitális audiojelet szolgáltasson egy korábbi, még a 3D jelek továbbítására nem alkalmas AV erősítőnek. Amúgy a 751BD természetesen támogatja az új hangformátumok, köztük a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolását, de a felhasználó választása szerint ezek bitfolyamait is kiadhatja.

Az elsődleges HDMI kimenet kiváló minőségű Marvell QDEO videojel feldolgozást kínál mozgás-adaptív zajcsökkentéssel a természetes zaj- és mellékhatásoktól mentes kép érdekében. A Blu-ray lemezek mellett a 751BD kiváló képminőséget nyújt a 1080p felbontásra felskálázható DVD-kből is.

Ami azonban igazán megkülönbözteti versenytársaitól, az a 751BD vitathatatlanul audiofil műszaki megoldásainak köszönhető zenei teljesítménye. Az öt Wolfson WM8740 24 bit/192kHz-es digitális-analóg konverter (a 7.1 csatornás plusz a sztereo analóg kimenethez), az Anagram Technologies Q5 192 kHz-es fel-mintavételezés, a választható (lineáris fázisú / minimum fázisú / nagy meredekségű) digitális szűrő és a nagyfigyelemmel tervezett audio áramkörök biztosítják, hogy a 751BD a legkimunkáltabb filmhangokhoz szükséges dinamikát és hangtartományt képes reprodukálni.

A nagy tudás ellenére ergonomikus előlapja és átfogóbb vezérlést biztosító egyértelmű képernyőmenüje révén a 751BD ugyanolyan könnyen kezelhető, mint bármely hétköznapi lejátszó. Használat során ugyanakkor csöndes működést és a filmekhez, zenékhez való villámgyors hozzáférést ígér a lejátszó. A Cambridge Audio védjegye az esztétikus és elsőrangú kidolgozási minőségű alacsony rezonancia, akusztikailag csillapított ház.

Cambridge-Audio_Azur 751BD_csatik.jpg
A 751BD Ethernet vagy a mellékelt adapterrel Wi-Fi kapcsolaton csatlakozik az internetenre, támogatja a BD Profile 2.0 (BD-Live és BonusView) és egyéb interaktív funkciókat.

A csak fekete fém házú 751BD előreláthatólag 1298 euróért (kb. 345.00 Ft) lesz kapható a német piacon, bár pontosan még nem tudni mikortól.

Kapcsolódó link:

Cambridge Audio Azur 650BD: univerzális Blu-ray lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .