Epson: idehaza is bemutatták a 25.000 lumenes 3LCD lézerprojektort

1. Oldal

Az Epson a Kiscelli Múzeum templomterében mutatta be a márka legkorszerűbb installációs projektorait köztük az EB-L25000U csúcsmodellt, amelyek az egyre nagyobb teret nyerő lézer fényforrással minden eddiginél gazdaságosabban üzemeltethetőek.


Még tavaly az ISE 2016 kiállításon mutatkoztak be az Epson lézer fényforrású installációs 3LCD lézerprojektorai, köztük az EB-L25000U csúcsvetítő. A márka a szakmai közönségnek most Magyarországra is elhozta ezeknek a rendezvénytechnikában, színházi előadásokhoz, épületek fényfestéséhez és más nagy fényáramot igénylő vetítési feladatra használható projektoroknak három modelljét.

Epson_EB-L25000U.jpg
A Kiscelli Múzeum templomterében felállított és működés közben is megtekinthető EB-L1505U, EB-L1755U és EB-L25000U (a fenti képen) rendre 12.000, 15.000 és 25.000 ANSI lumen fehér és színes fénykibocsátásra képesek. Mindegyikükbe natív WUXGA (1920×1200 pixel) felbontású LCD paneleket építenek és működik bennük a vetített kép textúráján és felbontásán finomító, a képpontok átlós félpixeles optikai eltolásával operáló „4K Enhancement” technológia. Ezek a vetítők emellett már beépített kamerával is rendelkeznek, ami lehetővé teszi azok automatikus kalibrációját, és mivel internetes hálózaton át is felügyelhetőek, ezért távolról még az is ellenőrizhető, hogy mit vetítenek velük.

Ezek a projektorok gyakorlatilag tetszőleges helyzetben, azaz 360 fokban elforgathatóan használhatóak, és a kívánt vetítési távolsághoz kilenc lencséből választható ki a legmegfelelőbb. Ezek között van olyan tükrös „Ultra Short Throw” lencse is, amivel 1,5 méter távolságból egy 425 x 265 cm méretű (közel 200 inch átlójú) kép is megvetíthető.

A legfontosabb azonban, hogy lézer fényforrásuknak köszönhetően ezek a projektorok 20.000 órán át használhatóak bármiféle karbantartás nélkül, kevesebb elektromos energiát fogyasztatnak, könnyebben mobilizálhatóak, így hosszútávú üzemeltetési költségük sokkal alacsonyabb, mint hagyományos lámpás társaiké. A cég azt várja, hogy a 2018-ban értékesített 5.000 lumen feletti fényerejű installációs projektorok közel felében már lézer lesz a fényforrás.

Az Epson egyébként úttörő módon, konkurenseit megelőzve már három éve bemutatta 3LCD reflektív lézeres házi-mozi csúcsvetítőjét, amit tavaly váltott le a HDR támogatást nyújtó EH-LS10500 modellel. Nemsokára pedig kapható lesz az Epson ultrarövid vetítési távolságú EH-LS100 lézeres házi vetítő is.

Kapcsolódó linkek:

Epson EH-LS100: új lézeres házi vetítő ultrarövid távolságra
Epson: az IFA 2017-en mutatkoznak be az új házi-mozi vetítők
Epson: HDR támogatás az új 3LCD reflektív lézeres csúcsvetítőben
Epson: új installációs vetítők lézer fényforrással
Epson: új 3LCD reflektív lézeres csúcsvetítők a CEDIA kiállításon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .