Mitsubishi: az IFA-n mutatkozik be a HC7000G.T. házi-mozi csúcsvetítő

1. Oldal

A Mitsubishi új HC7000G.T. házi-mozi vetítőjével kapcsolatban egyelőre leginkább annak 70.000:1 kontrasztarányát emeli ki a gyártó, ami valószínűleg az új fényrekesz (írisz) funkciónak köszönhető.
A hétvégén Berlinben kezdődő IFA kiállításon lesz először látható a Mitsubishi új házi-mozi csúcsvetítője, a HC7000G.T., ami az eddigi csúcsmodell HC60003758-est váltja majd. Míg az utóbbi „csak” 13.000:1 dinamikusan fényszabályzás révén elért kontrasztarányra képes, addig az új vetítővel ez az érték 70.000:1 lehet. Nos, mint tudjuk ez valójában már csak játék a számokkal, de azért azt jelzi, hogy valószínűleg elég mély feketék előállítására lesz képes az új vetítő.

Mitsubishi_HC7000HC6500.jpg
A HC7000G.T. házának új formaterve króm részleteivel és fényes (zongora) fekete felületével elegáns és „áramvonalas” akár egy sportkocsi.

A további technikai részletekről egyelőre annyi tudható, hogy a HC7000G.T. teljes 1080p felbontású képét minden bizonnyal három Crystal Clear Fine technológiájú Epson D7-es LCD képmodulátor panel állítja elő. A nagy dinamikus kontrasztarányt egy „New Auto Diamond Iris” névvel illetett automatikus fényrekeszszabályzással éri el a vetítő, melyhez mindössze 1.000 ANSI Lumen fényerő társul, ami azért egy házi-mozikban szokásos méretű kép megvetítéséhez bőségesen elegendő.

A vetítő lencséjével motorosan nagyítható/kicsinyíthető és fókuszálható a kép, de a lencsemozgatást is motor hajtja, minek révén vízszintesen és függőlegesen tolható el a kép.

A 10-bites videojel feldolgozást a Silicon Optix Reon-VX chipje végzi, melynek HQV képfeldolgozó eljárása szakmai körökben elismert.

Kiemelésre érdemes, hogy az új vetítő hűtésének zaja mindössze 17 dB (A), és a lámpa élettartama akár 5.000 óra is lehet. Ezek az adatok valószínűleg egy kisebb fényerejű alacsonyabb lámpateljesítménynél értendőek.

A HC7000G.T. többek között két 1.3-as verziójú Deep Color jeleket is fogadni képes HDMI csatlakozóval rendelkezik.

Az új vetítőt elvileg októbertől forgalmazzák Európában, ára viszont még nem ismert.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo PLV-Z700: új teljes HD felbontású 3LCD vetítő az IFA-n
Mitsubishi: LVP-HC6000 3LCD házi-mozi vetítő 19dB zajjal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .