Fire TV: az újabb eszközökön lesz elérhető az Apple TV app

A frissebb Amazon Fire TV eszközök támogatják az Apple TV+ elérésére szolgáló Apple TV app alkalmazást, de Dolby Vision, Dolby Atmos, iTunes vásárlás és AirPlay 2 nélkül.


Egy héttel az Apple TV+ streaming szolgáltatás elindulása előtt az Amazon márkablog bejelentése szerint: „Mától a Fire TV Stick (2. generációs) és a Fire TV Stick 4K vásárlók világszerte letölthetik és elkezdhetik használni az új Apple TV app alkalmazást.”

Pontosabban a fentiek egyelőre csak az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Indiában élő vásárlókra igaz. Több mint 50 országban a Fire TV Basic Edition tulajdonosok is megtalálják az Amazon Appstore áruházban az alkalmazást. Hamarosan a Fire TV Cube (1. és 2. generációjára), a Fire TV (3. generációs medál kivitelű) eszközökre valamint a Fire TV Edition platformot futtató Toshiba és Insignia okos TV-kre és a Nebula hangprojektorra is megérkezik az alkalmazás, ami viszont nem kompatibilis az 1. és 2. generációs Fire TV valamint az 1. generációs a Fire TV Stick eszközökkel.

Nemcsak az Apple TV+, de az iTunes filmtára is elérhetővé válik a felsorolt Fire TV eszközök tulajdonosai számára az alkalmazással, mely a „csatornák” támogatásával például az Apple partner HBO és Showtime előfizetését is lehetővé teszi. A Fire TV eszközökre felkerülő alkalmazás támogatja akár a 4K UHD felbontású nagy dinamikatartományú HDR10 tartalmakat is, de a Dolby Vision formátumot és a Dolby Atmos hangot nem. Ráadásul az iTunes filmek megvásárlását vagy bérlését egy iPhone, iPad, iPod touch, Mac vagy PC eszközön kell kezdeményezni, hogy az megjelenjen a Fire TV eszköz Apple TV app alkalmazásán.

A Fire TV eszközök nézői állítólag az Amazon Alexa néhány hangparancsát is használhatják az alkalmazáshoz, amivel azt megnyithatják, kereshetnek benne tartalmak után az Apple TV+ kínálatában, s el is indíthatják a műsor lejátszását.

A Fire TV eszközökből hiányzik az Airplay 2 támogatás, ami például a 2018-as és 2019-es Samsung és az idei LG TV-kben megvan. Emellett a Samsung TV-kben már ott az Apple TV app is, ami később az LG, a Sony és a Vizio bizonyos készülékeiben is megjelenik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .