Genelec 8351: a forradalmian új aktív lehallgató hangsugárzó

A Genelec akusztikailag koaxiális három-utas intelligens aktív lehallgató monitort mutatott be, ami alkalmasan irányított hanghullámaival akusztikailag nehezen kezelhető kisebb lehallgató helyiségekben használható.


Az aktív stúdiólehallgató monitorok vezető gyártójaként jegyzett, de házi használatra alkalmas hangsugárzókat és mélynyomókat is kínáló Genelec ismét forradalmian új termékkel állt elő. A 8351 típusjelű akusztikailag koaxiális három-utas Smart Active Monitoring (SAM™) – azaz intelligens aktív lehallgató – rendszerrel még tökéletesebb hang állítható elő akusztikailag kihívást jelentő produkciós környezetben. Ilyen környezetnek számítanak a kisebb lehallgató helyiségek, mint például egy közvetítő kocsi, ahol a közeli felületekről származó és a reprodukált hang elszíneződését eredményező visszaverődések csökkentése érdekében fontos a hangsugárzó megfelelő irányítottsága. A kompakt és egyedülálló technológiai innovációkat kínáló 8351 integrált mechanikai, akusztikai és jelfeldolgozó designja áttörés az elektroakusztikai mérnöki tervezésben, aminek eredménye egy páratlan professzionális lehallgató monitor.

Genelec_8351A.jpg
A 8351 452 x 287 x 278 mm mérete egy három-utas hangsugárzóhoz képest elég kompakt. Házának közepén található a minimális diffrakciójú koaxiális közép/nagyfrekvenciás sugárzó meghajtó. Ez a koaxiális meghajtó kialakítás rendkívül pontos hangképet és jobb hangminőséget nyújt, kristálytiszta pontossággal, a hallgatás tengelyében (az axisban) és azon kívül függőlegesen és vízszintesen egyaránt. Külsőre meglepő, hogy nem láthatóak a mély hangszórók, amelyek a maximalizált irányítottságot kontrolláló hullámterelő (MaxDCW™) alatt vannak elrejtve. A hullámterelő kerületén találhatóak a Genelec tervezte akusztikusan rejtett mélynyomók (ACW™) akusztikus nyílásai.

Ezzel az elrendezéssel a koaxiális közép/nagyfrekvenciás sugárzó és a két ovális mélynyomó együttesen három-utas akusztikus koaxiális rendszert alkotnak egy a teljes előlapnak megfelelő egészen nagy hullámterelővel (MaxDCW). A 8351 függőlegesen felállítva vagy vízszintesen elfektetve is közel azonos hallgatási-tengelyen kívüli irányítottsági tulajdonságokkal rendelkezik, frekvencia-átvitele és lesugárzási karakterisztikája is rendkívül egyenletes.

A 8351 110 dB hangnyomást képes előállítani 1 méter távolságban a mélynyomó (150 W) és a középfrekvenciás hangszóró (120 W) Genelec tervezete nagy hatásfokú D-osztályú végfokozatainak, és a nagyfrekvenciás sugárzó (90 W) diszkrét alkatrészekből épített A/B osztályú erősítőjének összességével. A 8351 frekvencia-átvitele 32 Hz-től 40 kHz-ig (-6 dB) terjed, illetve 38 Hz – 21 kHz (±1,5 dB) nagyon alacsony torzítás mellett.

A Genelec Smart Active Monitoring (SAM™) technológiája a monitorokat számítógép-vezérelt hálózatban vezérli illetve kalibrálja méghozzá automatikusan. Mint minden Genelec SAM termékcsaládba tartozó aktív monitor a 8351 is automatikusan alkalmazkodik az akusztikai környezethez.

Bár a 8351 elsősorban stúdiólehallgatásra használatos, de kiváló tulajdonságai révén egy akusztikailag nem éppen ideális házi-mozi környezetben is igen jó sokcsatornás hangrendszert lehet belőle felépíteni.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Genelec: hangsugárzók és mélynyomók házi használatra
Genelec iOS alkalmazás hangsugárzók irányba-állítására
Genelec: jönnek az új 4000-es sorozatú hangsugárzók
Genelec: bemutatkozik az 5041A falba szerelhető mélynyomó
Harminc éve a minőségi hang szolgálatában – a Genelec story
Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók
Genelec: új hangsugárzók a legkisebbtől a legnagyobbig
A legkisebb Genelec is igen aktív
Genelec hangsugárzók: stúdióból a házi-moziba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .