DTS-HD dekóder kerül az LG szórakoztatóelektronikai termékeibe

1. Oldal

Az LG Electronics és a DTS frissen bejelentett „világméretű stratégiai szövetsége” eredményeként az LG TV-ibe, hangrendszereibe, AV vevőerősítőibe és digitális médialejátszóiba DTS prémium audiotechnológiát épít.


Az LG tehát DTS-HD dekódert épít termékeibe, ami többféle kódolást összefogva lehetővé teszi a teljes kompatibilitást az összes DTS audió formátummal akár 11.1 csatornáig. Így támogatott lesz a DTS Digital Surround, a DTS Coreless Lossless, a DTS Express, és a tömörítetlen DTS-HD Master Audio formátum is.

LG_DTS-HD.jpg
A DTS elmondása szerint, az alapoktól indulva egy sokoldalú új DTS-HD dekódert terveztek a DTS-HD kódolás különböző népszerű profiljaival terjesztett internetes „streaming média” és OTT (over-the-top) tartalmak támogatására. A dekódert úgy fejlesztették, hogy az továbbra is kompatibilis legyen a DVD és Blu-ray lemezeken megtalálható hagyományos DTS audió formátumokkal, így az egy több részből álló számos tartalomforráshoz használható megoldás.

Talán a legérdekesebb az lesz, hogy az LG TV-k hangminőségének javításához miként járul hozzá a DTS-HD, ami akár sokcsatornás Hi-Fi hangot tesz lehetővé közvetlenül a nagy képernyős készülékből.

Azt még tudni, hogy az új keletű partnerségből mikor születnek meg az első termékek, és hogy melyek lesznek az első LG készülékek, amelyekbe az új DTS-HD dekóder beépül.

Kapcsolódó linkek:

DTS-UHD: késik a Dolby Atmos versenytárs hangformátuma
DTS-UHD: új audió megoldás a 4K Ultra HD videóhoz
Blu-ray Disc 11.1 csatornás DTS Neo:X optimalizált hanggal
DTS: jön a térhangzást 11.1 csatornára bővítő Neo:X

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .