LG Gaming Shelf: új „Játékpolc” kezelőfelület új felhőjáték-szolgáltatásokkal

A Google Stadia és a GeForce Now mellé hamarosan a Blacknut és az Utomik felhőjátékok is felkerülnek az LG TV-kre, melyek 2021/2022-es modelljen megjelenik egy új „Gaming Shelf” kezelőfelület.


A Google Stadia és a GeForce Now már ott van az újabb LG TV-ken, de az LG OLED Flex hajlítható képernyőjű OLED TV bejelentésekor már tudható volt, hogy a márka bővíteni készül TV-in a felhőalapú játékszolgáltatások körét. Az ezt bejelentő sajtóközlemény szerint a Blacknut Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Svájcban szeptembertől, Észak-Amerikában még idén, világszerte több országban pedig 2023 első negyedévétől lesz elérhető az LG megfelelő TV-in. Az Utomik Cloud novembertől indul az USA-ban, a Benelux országokban, az Egyesült Királyságban, Írországban és Németországban.

LG -Gaming Shelf

A Samsung Gaming Hub mintájára az LG a webOS felhasználói felületen új, játékra fókuszáló szekciót vezet be Gaming Shelf (Játékpolc) elnevezéssel. A felhőalapú játékokat összegyűjtő és kiemelő Gaming Shelf a webOS 6.0 (2021) és a webOS 22 (2022) operációs rendszert futtató LG OLED TV-ken és LCD TV-ken szerveroldali frissítésként jelenik meg a Home Screen nyitóképernyőn.

Induláskor a Gaming Shelf az NVIDIA GeForce Now játékait emeli ki, de hamarosan a Google Stadia és másik két játékszolgáltatás játékai is megjelennek majd.

LG Blacknut

A Blacknut több mint 500 számítógépes és konzolos játékot kínál az előfizetőknek, a felhőalapú játéktérben a verseny- és sportjátékok legnagyobb katalógusát, köztük olyan elismert játékokat, mint a Metro Exodus, az Overcooked és a Disney játékok hatalmas gyűjteménye.

LG Utomik

Az Utomik Cloud több mint 1.300 PC-s játéktárából több mint 100 különböző műfajú játék válogatott és egyre bővülő választékával büszkélkedhet. A platform számos kiemelkedő eleme között olyan kedvencek is szerepelnek, mint a Coffee Talk, a My Time at Portia és a Turnip Boy Commits Tax Evasion.

Az Xbox és az Amazon Luna streaming játékszolgáltatások azonban még hiányoznak az LG okos TV-kről.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .