Hírek a Premiere HD és a Sky HD kapcsán

1. Oldal

A fizetős HDTV műsorsugárzás jelentős előfizetői érdeklődés, és némi készülék-ellátási problémák kíséretében indult el Németországban és Ausztriában, valamint Nagy-Britanniában, előbbiekben a Premiere HD utóbbian a Sky HD jóvoltából.
Már január vége óta sugározza műholdról Németország és Ausztria számára a Premiere HD három, külön-külön is előfizethető programból álló nagyfelbontású műsorcsomagját. A „PREMIERE HD FILM” játékfilmeket és sorozatokat, a „PREMIERE HD SPORT” sporteseményeket, a „PREMIERE HD THEMA” a DISCOVERY HD dokumentumműsorokat sugároz. A HD csomag a rendes Premiere előfizetés kiegészítéseként vásárolható meg. A „PREMIERE KOMPLETT” csomaggal kombinálva mindhárom program előfizethető havi 12 eurótól. A Set-Top-Box vevőegység Premiere HD előfizetéssel együtt akár már 149 eurótól megkapható.

Az eddigi több mint 20.000 előfizető mellé most továbbiak csatlakozhatnak, mert számos kábel TV szolgáltató (Kabel BW, ewt, Primacom, DNMG, néhány kisebb hálózat és a legnagyobb, 9,6 millió háztartást ellátó Kabel Deutschland) is kínálja már a Premiere HD műsorokat. Így az összes TV-vel rendelkező német háztartás több mint 75%-ában lesz vehető a Premiere HD.

Premiere_Sky_HD.jpg
A Britek május 22. óta élvezhetik a Sky HD által elsősorban műholdról sugárzott nagyfelbontású film, sport és szórakoztató csatornákat. De a műsorokra április közepe óta előrendelést feladó előfizetők egy részének csak a jelzettnél hetekkel később tudják installálni a szükséges vevőegységet, mert azok nem készültek el elegendő számban. Azoknak pedig, akik most rendelik meg, augusztusig kell várniuk, mire beszerelik a vevőt otthonukba.

A Telewest jóvoltából a HDTV adások kábelen is foghatóak lesznek, és 500 kiválasztott londoni Freeview (földi-sugárzású digitális TV) néző is kipróbálhatja.

Mindkét műsorszolgáltató kínálatában szerepel az idei FIFA labdarúgó VB mérkőzéseinek nagyfelbontású közvetítése. A Premiere HD ráadásul mind a 64 meccset élőben sugározza majd.

Kapcsolódó linkek:

BBC: 2006-os FIFA Világkupa és tenisz Wimbledonból nagyfelbontásban
A 2006-os FIFA Világkupa HDTV minőségben az EURO1080 HDTV jóvoltából
HDTV műsor a Torinói Téli Olimpiáról az Euro1080 HD1-en
PREMIERE HD kísérleti HDTV adás a világ első MPEG4/H.264-es HD vevőjével
Indul a ProSieben és Sat.1 HDTV műsora
Euro1080 HDTV csatornák új műholdról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .