Pioneer: rövidesen kapható új AV vevőerősítők

1. Oldal

A Pioneer AV vevőerősítői közül 2006. első félévében a belépő és alapmodelljei választékát újítja meg. A VSX-416, VSX-516 és VSX-916 újdonságai a „Sound Retriever” és az „USB Host” funkciók.
A jelenleg akcióban kapható VSX-4152534 helyébe lépő új belépőmodell elődjénél nagyobb teljesítményű (5x100W DIN, 1kHz, 1%, 8Ω) hibrid végfokozattal rendelkezik majd.

vsx_416.jpg
A VSX-4162998 gyors Motorola DSP-je már a DTS 96/24 surround formátumú jeleket is kezeli és digitális bemenetein keresztül a WMA9 Pro tömörített digitális hangformátumot is dekódolja és megszólaltatja. Már ebben a modellben is működik a „Sound Retriever” (hangvisszanyerés) funkció, mely az MP3, WMA vagy MPEG4-AAC tömörítés során a spektrumnak egy részét elvesztő hangjelből igyekszik újraalkotni az eredeti CD minőséghez közeli hangzást.

vsx_416_back.jpg
Egyebekben a VSX-4162998 elődjéhez hasonlóan a Dolby Digital EX, Pro Logic IIx és DTS-ES kivételével minden surround formátumot kezel, audió D/A konverterei 24 bit / 192 kHz-esek. A dialógusok az érthetőség javítása érdekében kiemelhetőek, és természetesen éjszakai hallgatáshoz csökkentett dinamikájú üzemmód is van. A szobaméret és üléspozíció megadásával gyorsbeállítás végezhető el. A csatlakozók között analóg 5.1-csatornás és 3db (2 koaxiális, egy optikai) bemenetet találunk.

vsx_516.jpg
Az új VSX-5162997 6 csatornás (6x100W DIN, 1kHz, 1%, 8Ω) végfokozata okán már a Dolby Digital EX, Pro Logic IIx, DTS-ES (Discrete) és DTS Neo:6 surround formátumokat is kezeli. Az automatikus sokcsatornás akusztikai kalibráló rendszer (MCACC) mérőmikrofonnal és 5-sávos EQ-val segíti az adott hangsugárzó-összeállításnak és elrendezésnek, valamint a helyiség akusztikai viszonyainak legmegfelelőbb beállítást.

Igazi újdonság az elődmodellhez képest az ebbe is beépülő „Sound Retriever” funkció és az előlapon található USB csatlakozóhoz tartozó „USB Host” funkció. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy ebbe (Plug & Play) bedugott kompatibilis tárolóról (Pen Drive, USB-s külső HDD vagy hordozható lejátszó FAT16/32 formázva) MP3, WMA és MPEG4-AAC formátumú hangfájlok hallgathatóak meg az erősítő jóvoltából. Az erősítő távirányítójával kereshető meg és választható ki USB-s tárolóról a lejátszani kívánt zeneszám, s persze a csatlakozó a tároló tápellátásáról is gondoskodik. A vevőerősítő azonban nem köthető össze a PC-vel ezen a csatlakozón keresztül.

vsx_916.jpg
A VSX-9162996 természetesen tudja mindazt, amit a VSX-5162997. A 7 csatornás (7x100W DIN, 1kHz, 1%, 8Ω) végfokozatok közül a két hátsó surround (SB) akár a front csatornák kettős (Bi-amp) vagy a második zóna – merthogy ez a modell már egy másik helyiség független forrásról történő hangellátására is képes – erősítésre is kijelölhető. A beállítást és kezelést képernyőkijelzés (OSD) és tanítható LCD-s távirányító teszi teljessé.

vsx_916_back.jpg
Az előlapi AV bemenetek mellett a VSX-9162996 hátlapján már 7.1-csatornás előerősítő kimenet, valamint S-Video és komponens YUV be- és kimeneteket is találunk.


Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel
Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer PDP-436RXE plazma TV: majdnem, mint egy képcsöves
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással
Pioneer: két új, mindent egyben tartalmazó plazma TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .