Hisense Laser Cinema: az új frontvetítős lézer TV Kínából

1. Oldal

A kínai Hisense világszerte bemutatja „Laser Cinema” frontvetítő lézer TV-jét, ami rövid, 50 cm vetítési távolságból 254 centis (100 inch) képet állít elő egy passzív közepes fényerősítésű reflektív képernyőn.
A Hisense által „Laser Cinema” elnevezéssel illetett technológiával először az LG HECTO lézer TV esetében találkozhatott a nagyközönség, aminek már a második generációja kapható bizonyos országokban.

Hisense_Laser-Cinema.jpg
Az IFA 2014 kiállításon is bemutatott Hisense LT100K6900A típusszámú lézer TV lelke is egy rövid vetítési távolságú frontvetítő, ami 254 centis (100 inch) képet képes vetíteni csupán 50 cm-re a faltól, pontosabban a vetítőfelülettől. A rendszer része ez a vetítőfelület is, ami egy úgymond passzív reflektív képernyő közepes fényerősítéssel. Ezen jelenik meg az 1.920 x 1.080 pixel felbontású, azaz Full HD kép, akár 3D-ben és megfelelő kontraszttal még megvilágított környezetben is.

A Hisense „Laser Cinema” készüléke intelligens több képernyős (feltehetően képernyőmegosztó) kapcsolatot és „hatalmas mennyiségű tartalomhoz” való hozzáférést, valamint mozgásérzékelő játékokat is kínál a felhasználóknak a Hisense legújabb VIDAA operációs rendszerre alapuló okos TV platformján.

Azt még nem tudni, hogy a Hisense LT100K6900A mikor és hol lesz kapható, mint ahogy a pontos ára sem ismert, amiről a gyártó csak annyit állít, hogy körülbelül egytizede az azonos méretű televízióknak.

A Hisense egyébként a Loewe partnere, és a Display Search adatai szerint jelenleg a világ negyedik legnagyobb TV gyártója, de szeretne harmadik lenni megelőzve hazai riválisát, a kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV-ket kínáló TCL-t.

Kapcsolódó linkek:

TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
LG HECTO2: a frontvetítő lézer TV új változata
Philips Screeneo: a speciális kis vetítési távolságú vetítő
Loewe: a Hisense a kínai partner
LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .