Loewe: a Hisense a kínai partner

1. Oldal

A csődvédelmet kért Loewe kínai partnere a Hisense segíti majd a német prémiumgyártót TV-k alkatrészvásárlásában, gyártásában, fejlesztésében és eladásában, viszonzásul a Loewe is segíti a Hisense-t az európai piacon.


A nehéz pénzügyi helyzetbe került Loewe menedzsmentje csődvédelmet kérve maga igyekszik megoldani a cég átszervezését. A tervezett reorganizációhoz – mint kiderült – egy kínai partnert kerestek, amelyet gyorsan meg is találtak a Hisense személyében.

Loewe_Hisense.jpg
A Hisense Kína legnagyobb elektronikai gyártójává növekedett, és ma már globálisan is jelentős TV szállítónak számít, eladásaival megközelítve a japán tévégyártók (Sharp, Sony, Panasonic, Toshiba) eredményeit.

A Hisense révén a Loewe hozzájut a legújabb TV technológiákhoz, és Kínában gyártathatja TV-it illetve azok főegységeit. A Hisense segítséget nyújt abban is, hogy a Loewe TV márkaként bevezetésre kerüljön a kínai piacon.

A Loewe bejelentett szándéka, hogy a jövőben a legfelsőbb kategória helyett a belépő szintű prémium TV-kre koncentrál. Ez azt jelenti, hogy a német cég termékei versenyre kelnek a nagy TV márkák csúcskészülékeivel. A Loewe természetesen továbbra is gyárt exkluzív TV-ket, amiket saját üzletein illetve disztribútora által kínál, „olcsóbb” TV-it viszont új csatornákon keresztül forgalmazza majd.

Az eddigieknél olcsóbb hangrendszereket is elkezd gyártani a Loewe. Ezek továbbra is a cég székhelyén Kronachban készülnek majd.

A Loewe elnök-vezérigazgatója Matthias Harsch által a cég átalakításában mérföldkőnek nevezett stratégiai partnerkapcsolat része, hogy a német cég segíti a Hisense európai piacra lépését a német nyelvterületi és a Benelux országokban. Az első ország Ausztria lesz, ahol a Hisense Ultra HD TV-it szándékszik bevezetni a piacra. A kínaiak ugyanakkor hozzáférnek majd a Loewe készülékek Smart TV és egyéb szoftvereihez is.

Az új olcsó Loewe TV-k a cég szerint már az egy hónap múlva megrendezése kerülő IFA 2013 kiállításon bemutatkoznak.

A Loewe a csőd elkerülése érdekében végrehajtott átszervezés mellett reméli, hogy a német tőzsdén kibocsátásra kerülő részvényekkel további tőkeemelést hajthat végre.

Kapcsolódó linkek:

Loewe: TV-k részben Kínában gyártva?
Loewe: csődvédelmet kért a német prémium TV gyártó
Kína húzta fel az LCD TV eladást 2013 első negyedében
Először 2012-ben csökkent a síkpaneles TV-k piaca
Loewe 3D Orchestra IS: vezeték-nélküli házimozi hangrendszer
Visszaesés csökkenő japán és nyugat-európai TV kereslettel
Loewe Reference ID: az új egyedi design 3D LED LCD TV
Loewe Individual: új változatok megjelenése várható
Loewe: okos TV-ket távvezérlő alkalmazások iPad-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .