Pioneer LX03: az igényes házi-mozi rendszer

1. Oldal

Már kapható a Pioneer LX03 házi-mozi rendszere, mely formatervével és technológiai megoldásaival ideálisan illeszkedik a KURO plazma TV-khez és a Blu-ray Disc-en kívül szinte minden lejátszható vele, de az is csatlakoztatható hozzá.


A Pioneer LX03 fekete szálra húzott alumínium és polírozott akril fekete felületű lejátszó/erősítő egységével, kompakt hangsugárzóival és padlóra sugárzó mélynyomójával esztétikusan illeszkedik minden lakókörnyezetbe. Az igazán puritán főegység egyetlen látványossága a készülék fedőlapjába épített „intelligenttouch” azaz intelligens érintésérzékelő, mely megérzi kezünk közelségét, és ekkor kigyújtja az érintésvezérelt kezelőszervek és a márkajel megvilágítását.

LX03_602px.jpg
LX03_CP-ST100.jpgAz LX03 mint nagy-teljesítményű házi-mozi rendszer a DVD-Video mellett lejátssza a DVD-Audio és SACD lemezeket, kompatibilis szinte az összes írható lemezformátummal, valamint az utóbbiakra írt leggyakoribb médiafájlokat (MP3, WMA, MPEG-4 AAC, JPEG, DivX, WMV) is meghallgathatóvá illetve megnézhetővé teszi.

Az előlapon iPod DIRECT/USB aljzatot találunk, melyhez MP3, WMA, JPEG állományokat tároló eszközök mellett a népszerű zenelejátszó is csatlakoztatható, ráadásul ennek révén az LX03 távirányítójával vezérelhető az iPod. Az „Advanced Sound Retriever” funkció az említett tömörített hangformátumok vagy az iTunes (MPEG-4 AAC) fájlok eredeti minőségű és gazdagságú megszólaltatását biztosítja.

A házi-mozi rendszer hat (2 front, 2 surround és 2 center) hangsugárzója és mindössze egy A4-es lap felületét elfoglaló mélysugárzója rugalmasan helyezhető el. Ha a surround sugárzókat nincs lehetőségünk vagy kedvünk a hallgatási hely mögé/mellé elhelyezni, akkor tehetjük a front- és centersugárzókkal egy-egy tengely szimmetrikus csoportot alkotva a TV jobb- illetve baloldalára, vagy a jobbra látható opcionális CP-ST100-as állványra. Ilyenkor a „Front Stage Surround” funkció teszi lehetővé, hogy az elől elhelyezett surround hangsugárzókból is mögöttünk megszólaló hangot kapjunk.

Az LX03 házi-mozi rendszert a gyártó felruházta az MCACC sokcsatornás akusztikai kalibráló technológiával is, mely kifinomult 7-sávos hangszínszabályzásával és a hangsugárzók csatorna-beállításaival automatikusan a szoba akusztikájához és a hangsugárzók elhelyezéséhez optimalizált hangteret állít elő.

A rendszer XV-LX03 központi egysége hátlapján számos más mellett két be- és egy kimeneti HDMI csatlakozót is találunk. A KURO plazma TV-t az utóbbihoz csatlakozva nemcsak kiváló minőségű digitális képjel továbbítható, de a KURO LINK (HDMI-CEC) vezérlési protokoll révén egy távirányítóval mindkét készülék fontosabb funkciói kezelhetőek. Az egyik HDMI bemenethez pedig akár az egységhez méretben és kidolgozásban tökéletesen illeszkedő BDP-LX08 Blu-ray Disc lejátszó is csatlakoztatható.

LX03_XV-LX03.jpg
Az LX03 házi-mozi rendszer tehát már megtekinthető és megvásárolható a Pioneer PARTNER kereskedői hálózat szaküzleteiben, ráadásul decemberben – ha minden igaz – ajándékba adják majd hozzá a 100.000 Ft értékű CP-ST100 állványpárt.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: rövidesen kaphatóak az új 8-as sorozatú hangsugárzók
Pioneer: jönnek a G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k
Pioneer: jönnek az SC-LX71 és SC-LX81 AV vevőerősítők
Pioneer: rövidesen kaphatóak az első KURO márkájú LCD TV-k
Pioneer: új polc és center hangsugárzó az EX sorozathoz
Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban
Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra
Pioneer LX01: házi-mozi rendszer felsőfokon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .