Lemezen és online is megjelenik áprilisban a Star Wars 7 (Frissítve)

1. Oldal

Az új Star Wars film, Az ébredő Erő április 1-től lesz elérhető online szolgáltatásokon „Digital HD” formátumban, Blu-ray lemezen pedig április 5-től Észak-Amerikában és április 16-án Európában.


Frissítés:

Miután tavaly a Disney már az összes korábbi Csillagok háborúja epizódot elérhetővé tette otthoni felhasználásra úgymond „Digital HD” formátumban, most ugyanezt megteszi Az ébredő Erővel is. A starwars.com híre szerint a mozikban rekordbevételt hozó filmet április 1-től lehet majd megnézni Digital HD-n olyan online szolgáltatásokról, mint az iTunes és az Amazon, és április 5-től megjelenik „Blu-ray Combo” csomagban és DVD lemezen is. Európában a német és francia nyelvű DTS-HD Master Audio hangsávval ellátott Blu-ray lemezen április 16-án jelenik meg film, és feltehetően április 11-től elérhető online.

Star Wars The Force Awakens_Blu-ray Combo Pack.JPG
Talán, hogy több bőrt húzhassanak le a sikerfilmről valamikor nyáron megjelenik majd egy Blu-ray 3D verzió is. Az pedig, hogy Ultra HD Blu-Ray formátumban is kiadnák a Star Wars 7-et még nincs tervbe véve.

HTMLON
HTMLOFF

2015. december 16.:

Most hogy végre mozikban a Star Wars: Az ébredő Erő (The Force Awakens) kezdenek megjelenni az első találgatások a film Blu-ray Disc megjelenésének lehetséges dátumáról. A Jedi News augusztusban már tudni vélte, hogy a film 2016. április 26-án jelenik meg világszerte Blu-ray lemezen, de az oldal hangsúlyozta, hogy ez csak egy híresztelés, vagyis nem hivatalosan megerősített dátum.

Star_Wars_Az_ebredo_ero.jpg
Könnyen lehet, hogy a Csillagok Háborúja legújabb epizódja, mint a legtöbb film mostanság előbb lesz látható online „streaming” terjesztésben, mint lemezen. Más weboldalak arról spekulálnak, hogy a film már jövő április 5-én megjelenik az otthoni felhasználók számára, ami rövidebb idő, mint a tisztán a mozi forgalmazás számára biztosított szokásosan 4 hónapos „ablak”. Mivel a film a nagy érdeklődésre tekintettel feltehetően a megszokottnál hosszabb ideig is a mozik műsorán maradhatna, ezért nem lenne meglepő, ha csak később jelenne meg az otthoni terjesztésben.

Új komplett „Star Wars” Blu-ray box valószínűleg már nem lesz, mert a korábbi hat epizód jogai a Fox-nál maradtak, míg az új hetedik epizód a Disney birtokában van.

Az viszont biztosra vehető, hogy a majdan megjelenő Blu-ray lemez bónusz tartalmai között megtalálhatóak lesznek a most mozikba került változatból kivágott jelenetek is. Ezt a rendező JJ Abrams maga mondja el a Collider interjújában, és kb. 10 – 20 percre becsüli a kivágott részek hosszát, miután a film első kb. 2,5 órásra vágott változata a mozikba kerülve 135 percre rövidült.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: jönnek az első filmek és nem lesz régiókód
Ultra HD Blu-ray: a Digital Bridge-el merevlemezen is lehet a film
Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról
Kész az eredeti Csillagok háborúja trilógia 4K restaurálása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .