LG: 120Hz-es Dolby Vision frissítés a 2021-es után a 2020-as OLED TV-kre is (Frissítve)

A LG 2021-es OLED TV-i után a 2020-as modellekhez is kész 4K 120Hz-es Dolby Vision játékokhoz szükséges firmware-frissítés.


Frissítés:

Nemrég indult az Xbox Series X/S konzolokon a Dolby Vision HDR képminőségű játék akár 4K 120 Hz képsebességgel, amit azonban a legújabb TV-k többsége még nem támogat. Az LG az első, mely C1 és G1 OLED TV-in egy június végi firmware-frissítéssel már 4K 60 Hz-nél magasabb képsebességgel is támogatja a Dolby Vision videókat, és számos további idei, tavalyi és 2019-es készülékénél is ugyanezt tervezi.

Néhány napja már elérhető a 4K 120 Hz-es Dolby Vision játékot lehetővé tevő Ver. 04.30.10 firmware-frissítés például a 2020-as LG CX, GX és WX OLED TV-khez is. Az új firmware javítja a HDMI 2.1 bemenet VRR kiiktatást is az infómezőben, amelyet a zöld gomb többszöri megnyomásával lehet engedélyezni.

Mivel az új firmware bevezetése szakaszos, így előfordulhat, hogy az még nem látható a TV frissítési menüjéből, de érdemes ellenőrizni, hogy az LG adott modelljének támogatási weboldaláról már manuálisan letölthető-e.

Frissítés (2021. június 30.):

Az LG tegnap megerősítette, hogy további modellek, „például az OLED Z1 szériájú, a QNED Mini LED QNED99 szériájú és a NanoCell NANO99 szériájú TV-k is megkapják a frissítést júliusban. További 2021-es és 2020-as TV modellek tesztelése is zajlik a 60 Hz-es vagy 120 Hz-es Dolby Vision játékhoz”.

Az OLED TV-it az Xbox Series X/S játékkonzolokkal együtt népszerűsítő LG számára presztízskérdést jelentett, hogy készülékei támogassák a még idén megjelenő Dolby Vision HDR játékot a lehető legjobb képminőséggel, amire amúgy sok TV egyelőre még nem képes. Már kész is van az ehhez szükséges első frissítés.

LG TV Dolby Vision Xbox Series X

FlatpanelsHD cikke szerint, az LG Korea arról tájékoztatta a portált, hogy június 23-tól kezdődően fokozatosan megkezdi a 3.15.27-es firmware-verzió bevezetését a 2021-es C1 és G1 OLED TV-khez, amivel azok alkalmassá válnak a Dolby Vision jelek fogadására és feldolgozására akár 4K 120 Hz-en is.

Az új firmware emellett új színopciókat (lila, narancssárga, zöld) is tartalmaz majd a Game Optimizer (Játékoptimalizáló) beállítási központhoz, egy új Game Dashboard (Játék kijelzőfal) menüt a képernyő alján, a webOS 6.0 teljesítményének optimalizálását és új Gallery (Galéria) funkciókat. Emellett a C1 és G1 OLED TV-ken többé nem kell manuálisan váltani az AMD FreeSync és a Dolby Vision bekapcsolása között. A frissítést követően mindkettő egyidejűleg engedélyezhető.

Az LG azt is hozzátette, hogy hamarosan – remélhetőleg egy hónapon belül – béta verzióban hasonló firmware-frissítést tesz elérhetővé más 2021-es TV modelljeihez is, melyek listáját egyelőre nem közölték. A felhasználók a helyi márkaképviseletekhez fordulhatnak, ha a nyilvános megjelenés előtt szeretnék megkapni a béta firmware verziót.

Az LG Korea azt is megerősítette, hogy a CX és GX OLED TV-k, valamint több más 2020-as készülék is támogatja majd a 4K 120 Hz képsebességű Dolby Vision HDR formátumot. Ez a jelenleg még tesztelés alatt álló firmware nem tartalmazza majd a többi funkciót (Game Optimizer, Game Dashboard), de a cég elmondása szerint a béta verzió várhatóan még azelőtt elérhetővé válik a 2020-as TV-khez, hogy a Dolby Vision játékok elérhetővé válnának az Xbox Series X/S konzolokon. Ez utóbbi időpontját a Microsoft még nem jelentette be.

Végül az LG közöltése szerint „vizsgálja” a Dolby Vision 4K 120Hz-es támogatás lehetőségét a márka 2019-es TV-in is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .