Dolby Cinema: egyre több film és vetítőterem már Linzben is

1. Oldal

A nagy dinamikatartományú Dolby Vision képélményt és háromdimenziós Dolby Atmos térhangzást nyújtó Dolby Cinema mozi már van az ausztriai Linz városában, és nemsokára már 22 alkotásból áll majd a filmkínálat.


A Dolby új, a Dolby Cinema mozikban vetítésre kerülő filmek megjelenését erősítette meg. A 20th Century Fox Deadpool (az alábbi képen ennek egy részlete látható) és A visszatérő (The Revenant) után márciusban vetítik A Mars-mentőakció (The Martian), a Disney Állati nagy balhé (Zootopia) és a Lionsgate A Beavatott-sorozat: A hűséges (The Divergent Series: Allegiant) című mozikat. Ezt követően áprilisban kerül a mozikba a A dzsungel könyve (The Jungle Book), majd júniusban a Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2).

Deadpool.jpg
Ezekkel az új címekkel összesen már 22 nagy dinamikatartományú (HDR) Dolby Vision képet és a térben mozgó hangobjektumokat megszólaltató Dolby Atmos hangot kínáló film lesz látható. Az első ilyen film a Disney 2015 májusában bemutatott Tomorrowland című alkotása volt.

A teljesen új belsőépítészeti elvek alapján és a fekete szint lehető legalacsonyabb szinten tartását szem előtt tartva megépített Dolby Cinema mozikban közel tízszer nagyobb csúcsfényességet és egyben kiemelkedő kontrasztarányt produkáló lézervetítő rendszert valamint a nézők feje fölül is megszólaló hangtechnikát alkalmaznak.

Ilyen mozik az USA-n kívül Európában először a hollandiai Einhoven és Hilversum (Vue Cinemas) városában illetve Barcelonában (Cineza La Maquinista) fogadtak nézőket, majd szeptembertől nyílt meg az ausztriai CINEPLEXX LINZ, ami jelenleg a legközelebb van hazánkhoz. Az elkövetkező öt évben száz Dolby Cinema vetítőtermet nyit meg Kínában WandaCinema lánc. Vagyis alig több mint egy év alatt, több mint 200 Dolby Cinema mozi épült vagy fog megépülni a világon. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon mikor lesz ilyen vetítőterem.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: rövidesen jönnek a HDR10 és Dolby Vision filmek
Dolby Vision filmek a Vudu online videoszolgáltatásán
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítőkről
Dolby Cinema: új filmek a prémium mozikban
A 20th Century Fox bejelentette első négy nagy dinamikájú filmjét
Ultra HD és HDR lesz minden új 20th Century Fox film
Dolby Vision: rövidesen nézhetőek az első nagydinamikájú filmek
Jönnek a Dolby Vision formátumú Warner Brothers filmek
Hollywood és a TV ipar összefog a működő 4K tartalmakért
Dolby Cinema: ez lehet a jövő mozija
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Dolby Atmos: a forradalmian új surround mozi hangformátum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .