LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel

1. Oldal

Az LG Display által bemutatott csupán 0,97 mm vastag 140 centis (55 inch) képméretű „tapéta” OLED képernyőpanel mágnesekkel tapad a falra, és még idén egy 251 centis (99 inch) OLED TV panel elkészítését is tervezik.


A Yonhap News beszámolója szerint, az LG Display által bemutatott legújabb OLED technológiai fejlesztések közül a 140 centis (55 inch) képméretű „tapéta” OLED panel volt a show kiemelt terméke. Ez a panel a jelenlegi az LG által gyártott 140 centis OLED TV 4,3 mm vastag paneljével szemben csak 0,97 milliméter vastag.

LG_1mm-es_OLED.jpg
A feltehetően a korábban beharangozott műanyag hordozón megvalósított Plastic OLED technológiával előállított panel olyan vékony és könnyű (1,9 kg), hogy egy mágneses tapadást használva simul a falra. Az LG egyelőre nem nyilatkozott a panel kereskedelmi forgalmazásának tervéről.

Az LG Display a harmadik negyedévben tervezi felfuttatni az OLED TV panelek gyártását, annak érdekében, hogy más gyártóknak is felkínálja azokat, de nem volt hajlandó részletezni, hogy mely cégek mutatnak érdeklődést a lehetőség iránt. Híresztelések szerint, a Panasonic biztosan és a Sony feltehetően köztük van.

Az LG Display OLED részlegének vezetője Yeo Sang-deog azt nyilatkozta: „Másfél évbe telt számunkra, hogy a kihozatalt erre a szintre emeljük (az OLED panelek gyártása esetében), míg közel 10 évet vett igénybe elérni ezt a kihozatalt az LCD-khez”.

Az LG Display továbbra is a nagyméretű OLED TV-kre összpontosít, és a meglévő 140, 165 és 195 centis (55, 65 és 77 inch) panelek mellett egy 251 centis (99 inch) OLED panel bemutatását tervezik még ebben az évben. A cég rugalmas és feltekerhető OLED panelekbe is invesztál kis- és közepes méretű készülékekhez.

Kapcsolódó linkek:

Az LG az OLED TV gyártás visszafogására kényszerül
LG: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
LG: információk a 2015-ös OLED TV-k árairól
LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel
LG: bővülő OLED TV kínálat a CES 2015 kiállításon
LG 55EC930V: már kapható az új ívelt OLED TV webOS platformmal
LG: decemberben kezd termelni az új OLED panelgyártó üzem
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
Milyen is az első kapható OLED TV?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .