Ultra HD és HDR lesz minden új 20th Century Fox film

1. Oldal

Hollywood egyértelműen lelkesedik a nagy dinamikatartományú (HDR) moziért, amit igazol a 20th Century Fox döntése, hogy minden új és két régebbi filmjét Ultra HD és HDR verzióban jelenteti meg.
Hollywoodban is úgy gondolják, hogy a 4K felbontás és a nagy dinamikatartományú (HDR) kép új magasságokba emeli a mozi élményét. A stúdiók őszinte lelkesedést mutatnak a HDR iránt, főleg miután a 3D már inkább teher számukra.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint, a 20th Century Foxfilmstúdió minden jövőbeli házi szórakoztatás céljára megjelenő mozit Ultra HD-ben és HDR-el adja ki. A korábbi X-Men – Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past) és a The Maze Runner katalógus filmeket is így adják majd ki újra.

SDR_HDR_kep.jpg
A Full HD-nál négyszer több Ultra HD képponttal és a HDR-el fényesebb világos képrészleteket és mélyebb feketéket, azaz kontrasztosabb képet előállító első TV-k – mint feltehetően az LG 4K Ultra HD OLED TV-k és a Panasonic CR850/CX800, valamint bizonyosan a Samsung JS9500 és a Sony X94C/X93C LCD TV készülékek – már idén megvásárolhatóak lesznek.

Az új Ultra HD Blu-ray szabvány támogatja a HDR-t, és idén már a Netflix is kínál nagydinamikájú 4K tartalmakat. Hollywood nagy reményeket fűz a mozikban rövidesen megjelenő Dolby Vision nagydinamikájú filmekhez, amelyeket a gyökeresen megújuló Dolby Cinema vetítőtermekben vetítenek.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Dolby Vision: rövidesen nézhetőek az első nagydinamikájú filmek
HDMI 2.0a: a nagy dinamikatartományt támogató új specifikáció
LG: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Samsung: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Panasonic: mit kínálnak a 2015-ös TV-k képminőségben?
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról (Frissítve 2.)
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
Jönnek a Dolby Vision formátumú Warner Brothers filmek
LG: bővülő OLED TV kínálat a CES 2015 kiállításon
Hollywood és a TV ipar összefog a működő 4K tartalmakért
Dolby Cinema: ez lehet a jövő mozija
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .