LG Objet TV: a hangsugárzója mögé elrejtőző TV (Frissítve)

A 164 centis LG Objet TV képernyőjét motor mozgatta textilborítású hangpanelje takarja el kikapcsolt állapotban.


Frissítés:

A 132 neves formatervezőből álló zsűritől 20 díjat nyert az LG Electronics, köztük az LG OLED Objet Collection (65Art90) lifestlye TV iF Gold Award 2022 díjban részesült. Idén ezt az elismerést a 11 000 pályázatból csak 73-nak sikerült megszereznie.

LG OLED OBJET COLLECTION iF Gold Awards 2022

A műszakilag az idei OLED Evo G2 szériára épülő OLED Objet Collection 65Art90 különleges, festőállványszerű kialakításáért érdemelte ki az iF Gold Award 2022 díjat.

Frissítés 2021. december 18.:

Az LG Electronics hivatalosan is bejelentette a 2022-es CES kiállításon bemutatásra kerülő  Lifestyle TV-it. A néhány napja Dél-Koreában már bemutatott „LG Objet TV” (a 65Art90 modell) részleteiről korábbi hírünk már beszámolt (lásd alább).

LG StanbyME 27Art10

A LG StanbyME (27Art10) egy akkumulátoros vezeték-nélküli LCD TV mozgatható, rejtett kerekeken guruló állványon, ami akár három órán át is nézhető újratöltés nélkül. A könnyedén egyik szobából a másikba áttolható 68 centis (27 hüvelykes) képernyő dönthető, magassága is beállítható és fekvő vagy elforgatva akár álló helyzetbe is használható. A készülék Mobile Screen Mirroring funkcióval tükrözheti a bölcsőjében elhelyezett Android és iOS okostelefon képernyőjén megjelenő videohívást, tartalmat, vagy USB és HDMI bemenetén át csatlakoztatható laptophoz, PC-hez. Az LG azt mondja, hogy a távirányító mellett érintéssel és kézmozdulatokat érzékelve is vezérelhető készülékhez külön felhasználói felületet terveztek, ami a néző személyes nézési szokásaihoz igazodik. A gyártó szerint a StanbyME  ideális méretű nemcsak filmekhez, TV-műsorokhoz és streaming videókhoz, hanem családtagokkal és munkatársakkal folytatott videokonferenciákhoz és online előadások megtekintéséhez is, és használaton kívül műalkotások, fényképek vagy órával ellátott naptár jeleníthető meg a képernyőn.

2020. december 13..

A rivális Samsung Lifestyle TV-k – különösen a 2021-ben egymilliónál is több eladott The Frame – sikerére válaszul az LG is igyekszik a nem szokványos TV-t kereső igényes vásárlókat megcélozni. Erre lehet alkalmas a Dél-Koreában bemutatott 164 centis (65 hüvelykes) LG OLED EVO Object Collection (típusmegnevezése: 65Art90) készülék, aminek megjelenése kapcsán az LG Electronics Korea HE marketing menedzsere Kim Seon-hyeong azt nyilatkozta: „Aktívan célozzuk meg a csak a legjobbat elfogadó prémium vásárlókat új, a legjobb képminőséggel és innovatív dizájnnal rendelkező termékek bevezetésével.”

LG ART OLED Evo Object Collection TV állványon

A valóban ötletes LG Objet TV fém kereten állhat a padlón, vagy akár 5 fokban a falnak támasztva (lásd az alábbi képen) vagy a falra is felszerelhető. A készülék 4.2-csatornás 80W-os hangrendszerét a dán Kvadrat bézs, vörösfenyő vagy zöld cserélhető szövetburkolatú panelje takarja.

LG ART OLED Evo Object Collection TV falnál

A készülék különlegessége, hogy ez a szövetburkolt „panel” gombnyomásra fel-le mozgatható elrejtve a képernyőt, amikor az nincs használatban. Mint a márka feltekerhető OLED TV-je a 65Art90 is beállítható úgy, hogy csak a képernyő felső része legyen látható, s ezen a sornézeten (Line View) jelenjenek meg képi információk.

A kiadott közlemény magyarázata szerint: „A vásárlók az erre szolgáló távirányítóval fel és le állíthatják a mozgó burkolatot. A burkolat helyzetnek vagy ízlésnek megfelelő pozícióba állításával létrehozhat egy sornézetet, ami csak a képernyő egy részét, és egy teljes nézetet, ami a teljes képernyőt láttatja. Sornézetben, ha nem néz TV-t, akkor használható óraként vagy zenemódban, teljes nézetben pedig élvezhető az LG OLED EVO Object Collection.”

Még 2018-ban az LG szabadalmaztatott egy a képarányhoz mozgó hangszórókkal igazodó TV-t, ami a tartalom 4:3 vagy 16:9 vagy 21:9 képarányához igazodva mozgatja a képernyő két oldalán lévő hangsugárzókat, hogy a képernyőn ne legyenek fekete sávok.

Az LG 65Art90 még ebben a hónapban forgalomba kerül Dél-Koreában 9,9 millió won (kb. 2,7 millió Ft) áron, de egyelőre még nem tudni részleteket a készülék külpiacokon történő forgalmazásáról.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .