Samsung: jövőre sem lesz még OLED TV

1. Oldal

A Samsung Electronics üzletágvezetője megerősítette, hogy a közeljövőben nem tervezik új OLED TV piacra vitelét, helyette a kvantumpötty LCD TV-kre koncentrálnak majd.
Az OLED TV-ket világszerte egyedüliként kínáló LG Electronics is úgy becsli, hogy csak három év múlva lehet olcsóbb az OLED az LCD TV-nél, és addig olcsóbban gyártható kvantumpötty TV-k is lesznek az OLED TV-k mellett kínálatukban.

Samsung_Curved_TV.jpg
A világ legnagyobb TV márkája, a Samsung viszont még mindig nehézségekkel küzd az OLED TV-k hatékony előállítása terén, így most az olcsóbb és könnyebb tintasugaras nyomtatásos OLED TV panelgyártásba invesztál, ami azonban még nincs teljesen kész.

Így aztán nem meglepő Kim Hyun-Seok a Samsung TV üzletágvezetőjének minapi Szöulban újságírók előtt tett bejelentése, miszerint túl korai lenne a cég számára, hogy új OLED TV-ket vigyen piacra, és „(a Samsung) OLED TV stratégiája idén és jövőre változatlan marad”.

A Samsung az OLED helyett az Ultra HD és kvantumpötty technológiájú LCD TV-kre fókuszál. Az első Samsung QDOT elnevezésű kvantumpötty TV-k a jövő januári CES 2015 kiállításon lesznek láthatóak.

Kvantumpötty technológiát egyelőre csak Sony TRILUMINOS TV-k illetve az idei berlini IFA 2014 kiállításon bemutatott TCL 4K Ultra HD TV használnak. Néhány éve még nehézséget okozott, hogy a kvantumpötty LCD TV-k előállításához egy az emberi szervezet számára veszélyes anyagot, kadmiumot kellett használni. A Samsung vegyipari cégekkel együttműködve állítólag megoldotta ezt a problémát.

Kapcsolódó linkek:

LG: kvantumpötty TV-k is lesznek az OLED TV-k mellett
A Samsung és az LG is kvantumpötty TV gyártására készül
OLED TV: a Samsung a tintasugaras nyomtatásba invesztál
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
OLED TV: Panasonic és Samsung 4K OLED TV-k az IFA-n
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .