Pioneer: kaphatóak az új Dolby Atmos hangsugárzók (Frissítés)

1. Oldal

Már kapható a Pioneer Dolby Atmos hangot megszólaltató hangsugárzó rendszere, ami az S-BS73A-LR polcsugárzókból, az S-C73A centersugárzóból, az S-FS73A padlón hangsugárzókból és az S-71W mélynyomóból áll.


Frissítés 2015. 03.02.:

A Pioneer Dolby Atmos hangrendszer kialakítására alkalmas hangsugárzói már kaphatóak, az alábbi árakon:

S-BS73A-LR 199.900 Ft./pár
S-FS73A 199.900 Ft./db
S-C73A 119.900 Ft./db
S-71W 189.900 Ft./db


2014. 12.02.:

A Pioneer Dolby Atmos hangot előállító hangsugárzói annyi helyet foglalnak, mint egy hagyományos 5.1 csatornás hangrendszer és a fejfölötti hangok előállításához csak még négy hangszórókábelt kell a rendszerhez hozzáadni.

Pioneer_DolbyAtmos_hangsugarzo_rendszer.jpg
A Dolby Atmos minden irányból, így a fölülről is megszólaló hangokat az S-BS73A-LR polcsugárzók és az S-FS73A padlón álló hangsugárzók állítják elő, például a Pioneer LX szériájú AV erősítőkről meghajtva.

Mindhárom új hangsugárzó 3-utas konstrukció. A bennük alkalmazott 133 mm-es (5-1/4 inch) mély-hangszóró membránja és porsapkája merevebb alumíniumból készül, a hozzá kapcsolódó 38 mm (1-1/2 inch) átmérőjű hosszú löketű lengőtekercs pedig egy túlméretezett mágnes légrésében mozog, magas teljesítmény-terhelhetőséget biztosítva.

A hangsugárzó rendszer lelke a Pioneer által kifejlesztett CST (Coherent Source Transducer) hangszóró 102 mm-es (4 inch) ugyancsak alumínium membránú középtartományú, és 25 mm-es (1 inch) lágy dóm nagyfrekvenciás sugárzója koncentrikus kialakításukkal a lesugárzott hang irányítottságát tekintve egyetlen pontforrást alkotnak. A középtartományú hangszóró 8 kHz-ig biztosít tiszta „szelepszerű” mozgást. A nagyfrekvenciás sugárzó egyenletes magas hangjai széles hallgatási térben biztosítanak konzisztens és stabil hang lokalizációt, természetes hangteret.

Pioneer_DolbyAtmos_hangsugarzo_S-BS73A-LR.jpg
Az S-BS73A-LR polcsugárzók egy surround hangrendszer hátsó és frontcsatornájának megszólaltatására egyaránt használhatóak. Más 2-utas polcsugárzókkal szemben ez egy igazi 3-utas kialakítás, így minden frekvenciasávot dedikált hangszóró reprodukál. A ferde felső lapba épített felfelé sugárzó CST hangszórót kimondottan a Dolby Atmos magassági hanginformációinak visszaadására optimalizálták.

Pioneer_DolbyAtmos_hangsugarzo_S-FS73A.jpg
Az S-FS73A padlón álló hangsugárzó kis helyet foglal, de nagy hangerőt produkál. A kiterjesztett és dinamikus basszusokhoz három mély-hangszórót használva a CST hangszóróval a 3-utas kialakítás csillogó magasakat, részletes középhangokat és határozott alsó tartományt állít elő. A polcsugárzóhoz hasonlóan a ferde felső lap tartalmazza a felfelé sugárzó CST hangszórót.

Pioneer_DolbyAtmos_hangsugarzo_S-C73A.jpg
Az S-C73A centersugárzó ugyanazt a CST és mély-hangszórót alkalmazza, mint a polcsugárzó konzisztens hangkaraktert biztosítva a centercsatornában is. Az előlapba beépített 133 mm-es (5-1/4 inch) passzív sugárzó a többi hangsugárzó hátsó reflexnyílását helyettesíti, így a centersugárzó falhoz közel is elhelyezhető vagy szekrénybe is beépíthetők.

Az S-71W mélynyomó a basszusokat egy lefelé sugárzó 25 centis hangszóróval állítja elő, amit bassz-reflex konstrukciójú stílusos házba építenek. Az integrált erősítő teljesítménye 160W RMS (csúcsokban 280W) és úgy tervezték, hogy megfeleljen a gyártó Phase Control fázisillesztő technológiájának a sokcsatornás források mély hangjainak hű reprodukálásához.

Pioneer_DolbyAtmos_hangsugarzo_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:

Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
Pioneer: a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
Dolby Atmos a házi-moziban
A Pioneer és az Onkyo összeköti házi AV üzleti tevékenységét
Pioneer BDP-170: új Blu-ray lejátszó gazdag funkcionalitással
Pioneer: a 2014-es VSX AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .