Már a Vimeo is kínál 4K tartalmakat

1. Oldal

A YouTube versenytársának tartott és sok profi videós által kedvelt Vimeo most már lenyűgöző 4K felbontású videókat is kínál, egyelőre még csak letölthető formátumban, de később adatfolyamként is.
Aki járt már a Vimeo video-megosztón tudja, hogy csodálatos amatőr és profi videó produkciók láthatóak rajta. Ezek javarésze már most is HD felbontású, de mostantól az ennél nagyobb részletgazdaságú videók élménye is megtapasztalható.

Vimeo_600px.jpg
Egy ideje már feltölthetőek 4K videók a Vimeo-ra, de azok nem voltak láthatóak eredeti felbontásukban. Ez tegnaptól megváltozott, mert lehetőségük lesz a professzionális videósoknak és „on-demand” tartalmak értékesítőinek, hogy 4K felbontású videókat kínáljanak a nézőknek. Az egyik első 4K felbontásban elérhető videó a kávéról szóló „A Film About Coffee” című alkotás. Az bizonyosnak tűnik, hogy a RED kamerával rendelkezők sokaságának tetszik a lehetőség.

Most azonban még csak letölthetőek a 4K tartalmak, de később lehetővé válik 4K adatfolyamok (stream) elérése is. A Vimeo szerint az utóbbi korlátozás magyarázata, hogy a 4K még gyerekcipőben jár és a kirakós néhány darabjának még a helyére kell kerülnie. Valószínűleg arra várnak még, hogy az olyan új tömörítési formátumok, mint a HEVC (H.265) és a 4K adatfolyamok internetes továbbításához szükséges 15 Megabit/sec-nál nagyobb sávszélességű internetkapcsolat még szélesebb körben elterjedjen.

Kapcsolódó linkek:

YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval
A világ majd ötöde kész online 4K tartalmak fogadására
Megújuló YouTube alkalmazás okos TV-kre médialejátszókra
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .