Már kapható a SIM2 MICO 50 LED-es DLP házi-mozi vetítő

1. Oldal

A SIM2 is forgalomba hozza első egychipes teljes HD felbontású LED fényforrású házi-mozi vetítőjét, a MICO 50-et, ami az ilyen vetítők megszokott előnyeit hozza igen borsos áron.
A SIM2 MICO 50 házi-mozi vetítőben fényforrásként a Luminus PhlatLight vörös, zöld és kék LED moduljai szolgálnak. Ezek tiszta és szűk spektrumú fénye magasabb hatásfokú fénymotort és tökéletes színvisszaadást tesznek lehetővé. A három LED színkerék használata és így a közismert „szivárvány hatás”, azaz színfelbomlás nélkül, szekvenciálisan világítja meg a DLP képmodulátor chipet. A LED modulok becsült élettartama 30.000 óra, és a kibocsátott fény rendkívül konzisztens ez alatt az idő alatt, tekintve, hogy az átlagos fénysűrűség csökkenés az első 2000 órát követően kevesebb, mint 5%.

SIM2_MICO 50.jpg
A MICO 50 a Texas Instruments 24,1 mm-es Darkchip4 képmodulátor chipkészletét és DynamicBlack dinamikus fényszabályzó technológiáját alkalmazva állítja elő teljes 1080p HD felbontású képet, amelynek Full On/Off kontrasztarányát 100.000:1-re specifikálja a gyártó.

A SIM2 azt állítja, hogy LED-es optikai motorjának fényhatásfoka sokkal jobb, mint a versenytársaké, és akár 20%-kal több fényt bocsát ki azoknál. A MICO 50 a három LED modulból származó fény intenzitását színcsatornánként 8 bites nagysebességű árammeghajtást alkalmazva szabályozza, a vetítő kilépő fénymennyiségét precízen illesztve a bejövő videojelhez. A meghajtó a LED-enként 30 Amperes meghajtást kevesebb mint 1 milliszekundum alatt képes ki- illetve bekapcsolni. Ha szükséges a meghajtó teljesen ki tudja kapcsolni a LED-eket, a sötét jelenetek teljesen fekete képeinek előállításához.

SIM2_MICO 50_csatik.jpg
A MICO 50 hátlapján minden szükséges csatlakozó megtalálható. A korszerű folyadékhűtésnek köszönhetően a vetítő rendkívül zajtalanul működik, ráadásul ez a hűtés közvetlenül hozzájárul a PhlatLight LED-ek a szokásosnál hosszabb élettartamához is.

A LED megvilágítási technológia környezetbarát is egyben, mivel annak energiafogyasztása alacsonyabb, mint egy UHP lámpás vetítőé, ráadásul mentes a higanytól és más veszélyes anyagoktól.

A MICO 50 két választható, egy kis (T1) és egy nagy (T2) vetítési távolsághoz való lencsével kapható. Mindkét lencse motoros nagyítással és fókusszal valamint szintén motorral mozgatott függőleges és vízszintes lencseeltolással rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti a vetítő elhelyezését.

A SIM2 MICO 50 az amerikai piacon 19.995 dollárba (kb. 3,6 millió Ft) kerül, ami azt jelenti, hogy Európában a fogyasztó ára 4,5 – 5 millió Ft között alakul.

Kapcsolódó linkek:

Runco: szállítható a LED fényforrású QuantumColor vetítő
Újabb LED fényforrású vetítő a Digital Projection-től
Újabb világelső LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítő
Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással
Megvan a világ első LED-es HD felbontású Pico projektora
PhlatLight LED-es megvilágítású vetítők a CES-en
Az IFA-n ott az első teljes HD felbontású LED-es DLP házi-mozi vetítő
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .