A Kodak eladja OLED képernyő üzletét az LG-nek

1. Oldal

A Eastman Kodak Company (Kodak) bejelentése szerint OLED üzleti tevékenységének lényegében minden értékesíthető elemét eladja az LG cégcsoportnak, s ezzel együtt keresztszabadalmi megállapodást is köt a két cég.
A Kodak sosem volt jelen a TV vagy monitor iparban, és nem meglepő módon nem is kíván képernyő technológiával foglalkozó cég lenni. A cég úttörő szerepet játszott az OLED képernyőkkel kapcsolatos technológiák kidolgozásában, tudósai fejlesztettek ki a világon először működőképes OLED azaz szerves fénykibocsátó dióda anyagot még 1970-ben, és kisebb OLED képernyővel rendelkező készüléket is kínál, mint az alábbi képen látható 19 centis képátlójú elektronikus képkeret.

kodak-oled.jpg
A Kodak tisztában van OLED-el kapcsolatos szellemi termékeinek alapvető értékével, és avval is, hogy ennek teljes üzleti kihasználása jelentős befektetést igényel. Ez viszont már nem része a cég stratégiájának, s ezért ad el mindent az LG-nek, amely március óta partnerként használja technológiáját.

A cég persze továbbra is hozzáfér saját OLED technológiájához termékeiben való felhasználáshoz, sőt széleskörű keresztlicenc megállapodást kötve az LG-vel, egymás szabadalmaiból is meríthetnek.

Kapcsolódó linkek:

Új Sony OLED TV 2010-re?
OLED: 2016-ra az LCD-nél olcsóbb OLED panelek az LG-től
Samsung: 76 centis teljes HD felbontású 3D OLED TV
OLED: 38 centis LG OLED TV novembertől Dél-Koreában
Elhalasztja OLED TV terveit a Sony
OLED: Seiko Epson technológia a nagyobb képernyők gyártásához
OLED: a Panasonic és a Sumitomo közösen fejleszti a panelt
OLED: év végére kész az LG 38 centis TV-je
OLED: az LG partnerként használja a Kodak technológiáját
OLED: a gazdasági válság hátráltatja a képméret növelését
OLED: a Samsung szerint idén már életképes az OLED TV
OLED: új technológiák a hatékonyabb és olcsóbb képernyőkért
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .