MinDig TV: bővül a vétel Győr-Moson-Sopron megyében

1. Oldal

Az Antenna Hungária 2012. október 19-étől a Győr-szabadhegyi toronyról új antennarendszerrel sugározva tovább javítja a MinDig TV és MinDig TV Extra DVB-T szolgáltatások vételi lehetőségeit Győr-Moson-Sopron megyében.
Az Antenna Hungária (AH) 2012. augusztus 30-án a Győr-szabadhegyi adótorony tetején lévő antennarendszert sikeres helikopteres beemeléssel lecseréltette. A fejlesztés eredményeképpen 2012. október 19-étől az AH az új antennarendszerről sugározza a digitális adásokat. A kedvezően változó sugárzási paraméterek – az antenna magassága, karakterisztikája és nyeresége, valamint az emelt teljesítmény – következtében jelentősen javulnak a MinDig TV és MinDig TV Extra vételi lehetőségei. Győrött például a város területének javarészén akár szobaantennával is lehetséges a vétel. Ezen túlmenően tovább javul a vétel a megye nagy részén, különösen a mosoni részeken. Mosonmagyaróváron és környékén a B jelű multiplex (a MinDig TV Extra Családi csomagja) is elérhetővé válik.

MinDigTV_lefedettseg_Gyor.jpg
A győri fejlesztésen túl november közepén Pécsett és Baranya megyében is folytatódik a hálózat bővítése, elindul a B Multiplex (Családi csomag) sugárzása a Pécs-Misina-tetőn és Pécs-Diána téren található telephelyekről. Ennek eredményeként az ötödik legnagyobb magyar városban és Baranya megye Pécstől nyugatra és délre eső részén rendelkezésre fog állni a teljes, 31 tévécsatornás választék. A bővítések következtében az ingyenes MinDig TV és az előfizetős MinDig TV Extra Alapcsomag lakossági lefedettsége év végére meghaladja a 98 százalékot, míg a MinDig TV Extra Családi csomag (B Multiplex) lefedettsége megközelíti a 90 százalékot.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: még nem látni az analóg lekapcsolás végét
MinDig TV: frekvenciacsere 11 digitális TV adónál
MinDig TV: a DVB-T szolgáltatás és más izgalmas fejlesztések
MinDig TV: tovább bővül a szolgáltatás lefedettsége
MinDig TV: a Nagy Hideg-hegyről is elindult a sugárzás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .